.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 11:42

Honda CB200X 2023 - Παρουσιάστηκε στην Ινδία

Ένα «μικρό αδερφάκι» του Honda CB500X το οποίο, δυστυχώς, δεν θα το δούμε Ευρώπη.

Πριν λίγα 24ωρα, μετά από την αποκάλυψη του Honda CB300F, παρουσιάστηκε και το νέο CB200X, μία μικρότερη σε κυβισμό και απλούστερη από το CB500X, μοτοσυκλέτα, με τιμή που θα συζητηθεί εντός και εκτός Ινδίας. Η τιμή αυτή ορίζεται στις 147.000 Ρουπίες, οι οποίες αντιστοιχούν μόλις σε 1.650 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτή την φορά η Honda δεν ακολούθησε την στρατηγική της «killer price», όπως έκανε για το CB300F και αυτό ήδη επισημάνθηκε, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, για δεδομένα Ελληνικών/Ευρωπαϊκών τιμών... δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω!

Η νέα Honda CB200X 2023 θυμίζει πολύ, σε μορφή, το μεγαλύτερο CB500X, ακολουθώντας τις ίδιες σχεδιαστικές νόρμες και παίζοντας σε premium επίπεδα ποιότητας κατασκευής, όπως δηλώνει η εταιρεία. Τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως LED, οι διχρωμίες δίνουν και παίρνουν, ενώ το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι είναι φινιρισμένο σε χρυσό. Νέο είναι το τιμόνι του μοντέλου, για βελτιωμένη εργονομία, ενώ υπάρχει και σχετικά κοντό ζελατινάκι σε φιμέ χρώμα, στο εμπρός μέρος.

Ο κινητήρας του CB200X είναι πλέον συμβατός με τις προδιαγραφές ρύπων BS6 της Ινδίας -οι οποίες είναι ανάλογες με τις Euro 5 για εμάς. Αποδίδει 17 ίππους και 1,62 kgm ροπής, ενώ πλέον είναι συμβατός και με τα OBD II. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.  Το μοντέλο φέρει επίσης, ABS μονού καναλιού (εμπρός).

Μιας και τα Adventure σημειώνουν τόση άνθηση, δεν θα είχε πλάκα η Honda να εξασφάλιζε ένα τέτοιο μοντέλο και για την χώρα μας; Εμείς δεν θα λέγαμε όχι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 12:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon