.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 13:57

Honda CBR750RR – Δεύτερο 3D Concept μέσα σε λίγες ώρες

Ειδικοί και μη του χώρου της μοτοσυκλέτας... «ξεροσταλιάζουν» για ένα νέο Honda CBR750RR και αυτή είναι μια νέα ιδέα για το πως μπορεί να είναι.

Μόλις πριν λίγες ώρες, σας γράφαμε για το πιθανό, επερχόμενο Honda CBR750RR και για το πως μπορεί να είναι, ανατρέχοντας σε ένα render που κυκλοφορούσε στο Internet εδώ και αρκετό καιρό. Η όρεξη των γραφιστών φαίνεται πως είναι ακόρεστη, όμως, καθώς το γνωστό Ιαπωνικό Young Machine έδειξε την δική του ιδέα, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου.

Δείτε λοιπόν την νέα ιδέα, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το νέο Hornet, με άλλα από το CBR 650R αλλά και το CBR 1000 RR-R Fireblade. Τα στοιχεία του τελευταίου είναι εμφανή, στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ τα φέρινγκ που εμφανίζονται στο 3D Render είναι «μισά» καθώς δεν καλύπτουν τον κινητήρα μέχρι πίσω. Εννοείται ότι η προσθήκη δύο στοιχείων που μοιάζουν με αεροδυναμικά πτερύγια, ήταν επιβεβλημένη! Στο 2023 ζούμε.

Κατά τα άλλα, στην εικόνα διακρίνεται ότι το υποθετικό CBR750RR, είναι ουσιαστικά ένα «ντυμένο» Hornet, ίσως με αλλαγές στα σημεία για την προσαρμογή του στον Sport ρόλο. Η τακτική αυτή φυσικά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη σήμερα. Η ίδια η Honda έχει τα CB500X/CB500F/CBR500R στην γκάμα της, τα οποία βασίζονται σε κοινό μηχανολογικό πυρήνα, ενώ με τα Transalp και Hornet, έχει τα... 2 από τα 3 μέλη μιας παρόμοιας οικογένειας! Γιατί λοιπόν, να μην ετοιμάζεται CBR750RR στην ίδια πλατφόρμα;

Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι προφανώς το οποιοδήποτε νέο CBR750RR, αν τελικά λέγεται έτσι, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με το... πάλαι ποτέ CBR750RR της Honda, μία 4κύλινδρη supersport μοτοσυκλέτα που η Honda παρουσίασε ως πρωτότυπο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Από εκείνη την μοτοσυκλέτα, εν τέλει, προέξυψε και η CBR900RR Fireblade του 1992. Άξιον απορίας θα είναι, τι απόφαση θα πάρει η Honda για τα CB650R και CBR650R, τα οποία παραμένουν διαθέσιμα μέχρι τώρα, όμως φαίνονται όλο και πιο... παράταιρα, σε μία γκάμα που εμπλουτίζεται με «πλατφόρμες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 22:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon