.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 16:34

Honda Transalp 750 και άλλα τρία νέα μοντέλα - Φρέσκιες πληροφορίες για τον νέο δικύλινδρο 750 cc

Ο ιαπωνικός Τύπος συνεχίζει να τροφοδοτεί τη φωτιά της φημολογίας με νέες, πολύ εύφλεκτες πληροφορίες.

Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που έχει παίξει πολύ τους τελευταίους μήνες, τη φημολογούμενη πρόθεση της Honda να παρουσιάσει έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 750 cc με τον οποία σκοπεύει να επανεκκινήσει ιστορικά της μοντέλα, όπως τα Hornet και Transalp.

Οι ως τώρα πληροφορίες, εν πολλοίς προερχόμενες από τα ιαπωνικά ΜΜΕ, μιλούν για έναν κινητήρα που θα αποστασιοποιείται από αυτόν της οικογένειας NC, με προαπαιτούμενη την ανταγωνιστική απόδοση ώστε να στηρίξει σχέδια όπως αυτό του Hornet.

Τώρα το γνωστό περιοδικό Young Machine επιστρέφει στο θέμα δημοσιεύοντας μια εικόνα που, θεωρώντας ως δεδομένες τις ως τώρα πληροφορίες περί Hornet και Transalp, τις επεκτείνει με ερωτηματικά και σε άλλες δύο σειρές μοντέλων, Hawk και CBR.

Και ομολογουμένως υπάρχει μια συμμετρία στο όλο πλάνο. Ας αρχίσουμε από το πιο ενδιαφέρον, το CBR750RR.

Θα ήταν απολύτως λογικό να σκέφτεται κάτι τέτοιο η Honda, καθώς πλέον η τετρακύλινδρη supersport τάξη έχει σχεδόν πεθάνει – ίσως όχι στις πίστες, μα στις αγορές του κόσμου την κλάψαμε, την κηδέψαμε και πλέον τη αναπολούμε σε παλιές φωτογραφίες πάνω απ’ το τζάκι.

Η νέα τάξη πραγμάτων φαίνεται πως θέλει να υποκαταστήσει τις παλαί ποτέ τετρακύλινδρες 600άρες με νέες δικύλινδρες προτάσεις, σε έναν χορό που άνοιξε με το YZF-R7 της Yamaha και τον κινητήρα CP2 των MT-07, Tracer 7, Tenere 700 κ.ο.κ. Κάπου εδώ η σκέψη της Honda είναι κάτι παραπάνω από προφανής: βλέπει τη δυναμική, αλλά δεν έχει τον κατάλληλο κινητήρα για τη δουλειά, οπότε τι πιο λογικό απ’ το να τον φτιάξει;

Όσον αφορά στο Hawk, αυτή είναι μια εξίσου λογική σκέψη με δεδομένο πως ήδη υπάρχει το Hawk 11 με τον δικύλινδρο της Africa Twin – προς το παρόν στην ιαπωνική αγορά μόνο – οπότε έχει στρωθεί ο δρόμος για μια μικρότερη, επίσης δικύλινδρη έκδοση.

Η δημιουργία ενός νέου κινητήρα μεταφράζεται σε τεράστια επένδυση για μιαν εταιρεία, τόσο σε χρήμα όσο και σε εργατοώρες, έτσι δεν υπάρχει πολύ νόημα στο να μπει σε 1-2 μοντέλα μόνο. Απεναντίας, όσο πιο πολυπληθής είναι η οικογένεια που θα τον φορέσει, τόσο πιο γρήγορα θα αποσβέσει τα κόστη εξέλιξής του, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό να σκέφτεται η Honda πολλές διαφορετικές εφαρμογές γι’ αυτόν.

Πηγή: Young Machine μέσω Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon