.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 13:07

Honda CB500F 2022 - Ανάποδο πιρούνι, 2 δίσκοι, ακτινικές δαγκάνες, κ.α.

Το CB500F του 2022 δέχθηκε μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις της καριέρας του, με ανάποδο πιρούνι, 2 δίσκους όσον αφορά στην πέδηση μπροστά, ακτινικές δαγκάνες, νέο ψαλίδι, νέους τροχούς και αρκετές ακόμα βελτιώσεις!

Αν οι περισσότερες βελτιώσεις είναι κοινές και στα 3 μοντέλα της σειράς CB500, πρέπει να πούμε πως τόσο στο CB500F όσο και στο CBR500R οι δαγκάνες της Nissin στα δισκόφρενα μπροστά είναι ακτινικές, ενώ στο CB500X λόγω του διττού του χαρακτήρα, η ιαπωνική φίρμα επέλεξε δαγκάνες συμβατικής τοποθέτησης.

Η γυμνή μοτοσυκλέτα της σειράς κερδίζει κι αυτή ανάποδο πιρούνι Showa SFF-BP στα 41 mm αντικαθιστώντας το συμβατικό πιρούνι του 2021, αλλά και 2 δίσκους 296 mm στον μπροστινό τροχό, που αντικαθιστούν τον μονό των 310 mm του απερχόμενου μοντέλου.

Το βάρος, έχει έρθει ελαφρώς πιο μπροστά για καλύτερη φόρτιση του μπροστινού τροχού, και κατ’ επέκταση καλύτερο κράτημα και βελτιωμένη πληροφόρηση του αναβάτη.

Νέο και ελαφρύτερο είναι το ψαλίδι, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά flex (με υπολογισμένες ελαστικότητες), ενώ το πίσω αμορτισέρ έχει νέες ρυθμίσεις για να ταιριάξει η λειτουργία του με το νέο πιρούνι.

Επανασχεδιασμένοι είναι οι τροχοί, νέο το ψυγείο, και βελτιωμένος ο ψεκασμός για να βελτιωθεί ο χαρακτήρας του κινητήρα. Πιο δυνατός είναι ο LED προβολέας, ενώ τα φλας μπροστά που παραμένουν αναμμένα κάνουν πιο ορατή τη μοτοσυκλέτα.

Βελτιωμένο είναι το στιλ του CB500F για τη νέα χρονιά με νέο φτερό μπροστά, προερχόμενο από το CB650R, και νέα σπορ αλουμινένια μαρσπιέ στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ο υγρόψυκτος και ψεκαστός δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας δεν έχει αλλάξει νούμερα απόδοσης από το 2021, με τη Honda να κάνει λόγο για 47 hp / 8.600 rpm και 4,4 kgm / 6.500 rpm.

Το ρεζερβουάρ είναι 17,1 λίτρων, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 789 mm και το γεμάτο βάρος του CB500F ανακοινώνεται στα 189 κιλά.

Στα επίσημα αξεσουάρ του CB500F περιλαμβάνονται ένα Top Box 35 λίτρων, σχάρα, tank bag, φιμέ ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, USB θύρα φόρτισης, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, tank pad, κεντρικό σταντ, κ.α.

Νέα είναι τα γραφικά για το 2022, και νέοι οι 3 από τους 4 χρωματικούς συνδυασμούς στους οποίους διατίθεται η μοτοσυκλέτα.

  • Grand Prix Red (κόκκινο)
  • Matt Axis Grey Metallic (σκούρο γκρι - μαύρο) **NEW for 2022**
  • Pearl Smokey Gray (γκρι) **NEW for 2022**
  • Pearl Dusk Yellow (κίτρινο) **NEW for 2022**
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon