.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 12:46

Honda CB1000R 5Four – Εργοστασιακό σπεσιαλάκι από τη Honda Αγγλίας

Custom εκδοχή του ανανεωμένου Euro 5 μοντέλου με μερικά κοσμήματα στον εξοπλισμό του και υπέροχη εμφάνιση.

Ο Guy Willison, σχεδιαστής και κατασκευαστής custom μοτοσυκλετών και ιδιοκτήτης της 5Four Motorcycles, έχει συνεργαστεί ξανά με την Αγγλική αντιπροσωπεία της Honda, δημιουργώντας το 2019 το CB1100 RS 5Four.

Αυτή τη φορά οι δύο πλευρές δουλεύουν παρέα με παλέτα το νέο CB1000R, το οποίο πέρασε τις εξετάσεις των Euro 5 αποκτώντας παράλληλα και δωράκια σε διάφορους τομείς, από τα ηλεκτρονικά και τη νέα TFT οθόνη, ως τις νέες ζάντες.

Το Honda CB1000R 5Four προέκυψε παίρνοντας αρχικά ένα στοκ CB1000R και προσθέτοντάς του ένα quick shifter. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Willison, ο οποίος μας εξηγεί αναλυτικά τι έχει κάνει:

“Ορίστε μια υπέροχη μοτοσυκλέτα που παρακαλούσε για 5Four περιποίηση. Το προφανές σημείο εκκίνησης είναι η ουρά. Το κιτ της 5Four δεν έχει τίποτε εξωτερικά που να διαταράσσει τις καθαρές γραμμές.

“Προσθέσαμε επίσης ένα λεπτό φωτιστικό σώμα LED πίσω, επιτρέποντας να ανεβάσουμε τη βάση πινακίδας όσο πιο ψηλά γίνεται για να φαίνεται ολόκληρος ο πίσω τροχός.

“Η μάσκα 5Four σχεδιάστηκε ως ένα κομμάτι με τα υπόλοιπα πλαστικά της μοτοσυκλέτας και φέρει αριθμημένη Limited Edition πλάκα.

“Κάθε μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από μια φανταστική εξάτμιση τιτανίου Racefit Growler X που αναδεικνύει το μονόμπρατσο ψαλίδι και τις πανέμορφες καινούργιες ζάντες του μοντέλου 2021.

“Τοποθετήσαμε επίσης μαύρες ρυθμιζόμενες μανέτες με κόκκινα ανοδιωμένα ρυθμιστήρια και billet καθρέπτες. Η σέλα γαζώθηκε στο χέρι για το χαρακτηριστικό σχήμα διαμαντιού της 5Four, ενώ χρωματικά επιλέξαμε την παλιά εμφάνιση των εργοστασιακών Honda με τον συνδυασμό κόκκινου, μπλε και λευκού. Στο ρεζερβουάρ προσθέσαμε επίσης ένα βαμμένο στο χέρι αγωνιστικό σήμα της Honda. Είμαστε τόσο περήφανοι για το CB1000R 5Four, και είναι εξίσου καλό να το καβαλάς όσο και να το χαζεύεις!”

Το custom αυτό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά από τη Honda UK, σε περιορισμένο αριθμό κομματιών (που δεν καθορίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου).

Η λιανική του τιμή στην Αγγλία είναι £16,954, περίπου €19,900 με τρέχουσα ισοτιμία (4/8/2021).

Σημειώνουμε πως η εξάτμιση Racefit Growler X δεν έχει έγκριση για χρήση δρόμου, παρά μόνο για πίστα.

Βρείτε το στην ιστοσελίδα της Honda UK.

Δείτε αμέσως μετά το σύντομο προωθητικό βίντεο του Honda CB1000R 5Four.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 13:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon