.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 14:27

Honda CB998F – Η επιστροφή του Bol d’ Or

Ο Ιαπωνικός Τύπος προεξοφλεί την επανείσοδο της Honda στις νεο-ρετρό σπορ μοτοσυκλέτες με μια αναβίωση που θα συγκινήσει κόσμο και κοσμάκη.

Εκ πρώτης όψεως η έκφραση “επανείσοδος στις νεο-ρετρό σπορ μοτοσυκλέτες” μπορεί και να ακουστεί ανακριβής, μιας και η Honda διαθέτει ήδη στις τάξεις της τα CB1100 και CB1300 σε διάφορες εκδόσεις, δηλαδή έχει πάνω από μια προτάσεις για όσους αρέσκονται στο κλασικό στυλ.

Μόνο που καμιά εκ των δύο δεν είναι σε θέση να προτάξει σπορ γονίδια απέναντι σε έναν ανταγωνισμό που έχει παρουσιάσει τις Kawasaki Z900RS, Suzuki GSX-S1000 Katana και Yamaha XSR900, δηλαδή σαφώς πιο αγριεμένες, ελαφριές και ισχυρές μοτοσυκλέτες που βασίζονται στα ανάλογα κορυφαία γυμνά τους (Ζ900, GSX-S1000, ΜΤ-09). Είναι δε μάλλον προφανές πως στην περίπτωσή μας το ενδιαφέρον πέφτει περισσότερο στις δύο τετρακύλινδρες εν σειρά της παρέας, δηλαδή τις Kawasaki και Suzuki.

Στον αντίποδα, η Honda έχει εδώ και λίγα χρόνια χτίσει τη φαμίλια των Neo Sports Café, με ηγέτη το CB1000R και εκπροσώπηση σε όλη τη γκάμα κυβισμών, από τα 650 ως και τα 125 cc, με κοινή αισθητική. Μόνο που αυτή η οικογένεια μοντέλων δεν είναι και ακριβώς ρετρό, αλλά μάλλον η μετενσάρκωση μιας “κλασικίζουσας αισθητικής” σε σύγχρονο μοτίβο.

Κάπου εκεί λοιπόν έρχεται το Ιαπωνικό Young Machine να μας παρουσιάσει την φημολογούμενη λύση για να γεμίσει το κενό: CB998F το ονομάζει στο εξώφυλλο του νέου του τεύχους (Απρίλιος 2020) και πρόκειται για μια παραλλαγή του CB1000R σε γραμμές που παραπέμπουν κατευθείαν σε έναν θρύλο της Honda, CB900F.

Η ύπαρξή του προς το παρόν περιορίζεται σε αυτό το εξώφυλλο, με τη συγκεκριμένη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα και τις όποιες πληροφορίες των Ιαπώνων συναδέλφων. Οι οποίοι μας έχουν σερβίρει πολλές εικασίες που ουδέποτε μετουσιώθηκαν σε μοτοσυκλέτες, αλλά μας έχουν δώσει και άφθονες ακριβείς πληροφορίες, όπως λ.χ. τις λεπτομέρειες των νέων Africa Twin 1100 και CBR1000RR-R Fireblade προσφάτως.

Σύμφωνα με τις λιγοστές διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του CB1000R, δηλαδή θα φορά την εξημερωμένη εκδοχή του κινητήρα του προηγούμενου Fireblade και όχι του νέου μοντέλου – καθώς τα 998 κυβικά παραπέμπουν στη superbike του 2019, ενώ η νέα εκδοχή της φορά έναν κινητήρα 999.9 cc.

Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη, καθώς προς το παρόν η ύπαρξή του CB998F αποτελεί μόνο φήμη και όχι χειροπιαστό ενδεχόμενο. Δεν ακούγεται και τόσο απίθανο ωστόσο, μιας και για τη Honda αρκεί μόνο η προσαρμογή σε νέα εμφάνιση και εργονομία, χωρίς να πρέπει να αλλάξουν πολλά κάτω από τα πλαστικά.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 14:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon