.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 11:17

Honda CRF1100L Africa Twin 2020 – Διέρρευσαν βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Στην Ιαπωνία θεωρείται βέβαιο εδώ και μήνες πως η Αφρικάνα θα μεγαλώσει στα 1100 κυβικά για το 2020, αλλά τώρα μαθαίνουμε και το πώς θα γίνει αυτό.

Η είδηση για την επικείμενη ανανέωση της Africa Twin κυκλοφορεί εδώ και μήνες, καθώς το Ιαπωνικό Young Machine έχει δημοσιεύσει την πληροφορία από τον περασμένο Μάρτιο, αναφέροντας πως τον Νοέμβριο στην EICMA 2019 η Honda θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση με κινητήρα 1100 cc και δίπλα της μια Adventure παραλλαγή.

Τώρα ο Τύπος της Ιαπωνίας επιστρέφει στο θέμα με μια διαρροή που περιγράφει τη βασική αλλαγή που θα οδηγήσει στην αύξηση κυβισμού του κινητήρα. Συγκεκριμένα, λέει πως η Honda θα αυξήσει τη διαδρομή των εμβόλων από 75.1 σε 81.5 mm, διατηρώντας τη διάμετρο στα 92 mm.

africa adventure 2020

Αυτό πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, η μοτοσυκλέτα θα κερδίσει κυρίως σε ροπή με αυτήν την αλλαγή, αλλά θα πάρει και το κατιτίς της σε ισχύ, καθώς οι αναφορές μιλούν να 101 ονομαστικούς ίππους, δηλαδή 7 πάνω από το τρέχον μοντέλο. Δεύτερον, μεταφράζεται σε πολλή δουλειά στον κινητήρα, αφού αλλάζοντας τη διαδρομή των πιστονιών απαιτεί σαφώς περισσότερες αλλαγές στον κινητήρα απ’ ότι θα ίσχυε αν απλά έβαζε πιο φαρδιά πιστόνια.

Φυσικά, στο φόντο έχουμε την προσαρμογή της μοτοσυκλέτας στα νέα δεδομένα που θα έρθουν από το 2020 με το ξεκίνημα της εποχής των Euro 5 προδιαγραφών.

Άλλα στοιχεία που διέρρευσαν σχετικά με την CRF1100L αφορούν τις διαστάσεις της, με τους Ιάπωνες να ισχυρίζονται πως η μοτοσυκλέτα θα ψηλώσει λίγο, με το ύψος της να φτάνει στα 1,560 mm (από 1,475 που είναι σήμερα), ενώ θα διαθέτει και ρυθμιζόμενη ζελατίνα που στην ψηλότερη θέση της θα ανεβάζει το μέγιστο ύψος στα 1,620 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας του 2020 αναφέρεται πως θα είναι 238 κιλά για το βασικό μοντέλο (248 με DCT), ενώ η Adventure Sports έκδοση θα ζυγίζει 240 κιλά (και 250 με DCT) – αμφότερες τιμές αναφέρονται με πλήρες ρεζερβουάρ.

Τονίζουμε πως οι συνοδευόμενες εικόνες δεν αποτελούν επίσημες φωτογραφίες της επερχόμενης μοτοσυκλέτας, αλλά ψηφιακά επεξεργασμένες εικασίες των Ιαπώνων συναδέλφων με βάση τις πληροφορίες που ισχυρίζονται πως κατέχουν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon