.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 10:35

Honda Africa Twin 2020 scoop – Μεγαλύτερος κινητήρας, Adventure έκδοση και νέες αναρτήσεις

Ο Ιαπωνικός Τύπος ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα Africa Twin που προτίθεται να παρουσιάσει η Honda στην επερχόμενη EICMA 2019 τον Νοέμβριο.

Το 2020 θα είναι η εισαγωγική χρονιά των νέων προδιαγραφών Euro 5 και αυτό σημαίνει πως αρκετοί κατασκευαστές θα παρουσιάσουν τα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα τους σύμφωνα με αυτές. Μεταξύ αυτών και η Honda, η οποία δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά το CRF1000L Africa Twin από το 2016 που πρωτοεμφανίστηκε.

Σύμφωνα με τις “εκ των έσω” πληροφορίες που ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή του το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, η “Αφρικάνα’ θα είναι ένα από τα αστέρια της Honda στη φετινή EICMA, καθώς φαίνεται πως ήρθε η ώρα της ανανέωσης.

africa adventure 2020 side

Ξεκινώντας, να ξεκαθαρίσουμε πως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη δημοσίευση δεν αποτελούν επίσημο υλικό, αλλά είναι ψηφιακά επεξεργασμένες από τους Ιάπωνες συναδέλφους ενσωματώνοντας τις αλλαγές που μαθαίνουν πως θα έρθουν στο φετινό μοντέλο.

Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή αφορά στην αύξηση κυβισμού, από τα τρέχοντα 998 cc στα 1100. Ο λόγος είναι μάλλον προφανής: ό,τι χάνεται από τους επιπλέον περιορισμούς των Euro 5 σε εκπομπές καυσαερίων, αναπληρώνεται από τα παραπάνω κυβικά, ώστε το τελικό πρόσημο να είναι μεγαλύτερο (ή ίσο) του μηδενός στη σύγκριση της απόδοσης του μοντέλου του 2020 ως προς αυτό του 2019.

Άρα μιλάμε πλέον για το Honda CRF1100L Africa Twin του 2020!

Οι συντάκτες του αρχικού άρθρου, μάλιστα, ισχυρίζονται πως πιθανότατα θα ενσωματώνει και μια πατενταρισμένη τεχνολογία της Honda που θα επιτρέπει στον κινητήρα να φτάνει πιο γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας όταν παίρνει μπροστά από τελείως κρύο, αλλά και θα μειώνει τις εκπομπές καυσαερίων συνολικά.

Εμφανισιακά οι πηγές του Young Machine ισχυρίζονται πως δε θα δούμε πολλές αλλαγές, παρά μόνο μικρές επεμβάσεις στα σημεία – όπως, λ.χ., την κατάργηση του μαύρου πλαστικού πλαισίου γύρω από τους δίδυμους προβολείς.

africa adventure 2020 main

Εκτός όμως της βασικής έκδοσης, επίκειται και μια δεύτερη εκδοχή που ακολουθεί την τακτική της BMW με τις Adventure παραλλαγές των GS. Μιλάμε δηλαδή για μια Africa Twin με πιο φαρδύ ρεζερβουάρ που θα φιλοξενεί σαφώς περισσότερο καύσιμο από τα 24 λίτρα της τρέχουσας Adventure Sports και ανάλογα αρκετά μεγαλύτερο οπτικά όγκο.

Παράλληλα, οι πληροφορίες μιλούν για κατάργηση των τροχών με σαμπρέλα, περνώντας σε ένα σχέδιο tubeless και ακτινωτών ζαντών, υιοθετώντας την ίδια λογική που βλέπουμε σε πολλές άλλες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, με τις ακτίνες να δένουν εξωτερικά στη ζάντα ώστε να επιτρέπουν έναν πλήρως στεγανό θάλαμο αέρα για το tubeless ελαστικό. Δεν είναι σαφές αν αυτό αφορά όλες τις εκδόσεις ή μόνο την Adventure.

africa adventure 2020 showa

Ο άλλος νεωτερισμός που φέρεται να ενσωματώνεται στο Africa Twin του 2020 τις νέες αναρτήσεις της Showa, Eera Heightflex, οι οποίες έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2018 και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής. Πρόκειται για ένα σύστημα ηλεκτρονικών αναρτήσεων που χαμηλώνουν την ώρα που η μοτοσυκλέτα σταματά, ώστε να προσφέρει πιο εύκολη πρόσβαση στο έδαφος για τον αναβάτη.

Τέλος, οι πληροφορίες των Ιαπώνων μιλούν ακόμη για ενσωμάτωση φώτων cornering που θα φωτίζουν στο εσωτερικό της στροφής, όπως αυτά που έχει ήδη χρησιμοποιήσει η Kawasaki στα H2 SX και στο νέο Versys 1000, ενώ τα όργανα του νέου Africa πιθανότατα θα εναρμονιστούν και τη μόδα που προβλέπει Bluetooth συνδεσιμότητα με το έξυπνο τηλέφωνο του αναβάτη.

Η φημολογούμενη αυτή νέα CRF1100L Africa Twin αναμένεται κατά τους Ιάπωνες να ντεμπουτάρει στο διεθνές σαλόνι του Μιλάνου, EICMA 2019, τον ερχόμενο Νοέμβριο σε αμφότερες τις εκδόσεις, δηλαδή τη βασική και την πιο παχουλή Adventure.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon