.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 12:17

2019 Honda V-Go ηλεκτρικό scooter - Για την Ασία προς το παρόν

Στα τέλη του 2018, η Honda παρουσίασε στην Κίνα ένα όμορφο, compact e-scooter με το όνομα V-Go, το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο που εξελίχθηκε από την Honda China και προορίζεται μόνο για τις ασιατικές αγορές.

Το V-Go έχει εξελιχθεί από τις Wuyang-Honda Motorcycle (Guangzhou) Co., Ltd. και Sundiro Honda Motorcycle Co., Ltd. ενώ στην Κίνα κοστίζει 7,988 γουάν, ήτοι 1.035 ευρώ. Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα όμορφος, ενώ μας θυμίζει το NIU M1, έχοντας όμως αρκετές διαφοροποιήσεις.honda vgo escooter 6

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του scooter, για χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η Honda αναφέρει πως το V-Go μπορεί να ανέβει ανηφόρες που έχουν κλίση έως και 16%.

O κινητήρας των 2.000W βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, και μαζί με την μπαταρία ιόντων λιθίου της Honda (20Ah, 8,5kg) χαρίζει στο V-Go αξιοπρεπείς, αν και ελαφρώς ασθενικές, επιδόσεις για μικρές διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Μιλάμε για αυτονομία 60 χιλιομέτρων με ταχύτητα 20χλμ/ώρα και χρόνο πλήρους φόρτισης τις 5 ώρες. Νούμερα που δεν ενθουσιάζουν, όμως είναι αρκετά για τον σκοπό του V-Go.honda vgo escooter 8

Στα φρένα βρίσκουμε ένα δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, ενώ το V-Go έχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

honda vgo escooter 3

Τα φώτα είναι LED, όπως και η οθόνη οργάνων που θα μπορούσε όμως να είναι και πιο καλαίσθητη αλλά και πιο πλήρης.

Το V-Go έχει GPS και smart key, με τον αναβάτη να μπορεί να δει τη θέση του scooter του μέσω του smartphone του.

honda vgo escooter 17

Θα δούμε άραγε το V-Go και στις ευρωπαϊκές αγορές ως μια φθηνότερη επιλογή δίπλα στα αναμενόμενα υβριδικά και ηλεκτρικά PCX; Ο χρόνος θα δείξει, αν και το διαφημιστικό βίντεο που έχει γυριστεί στην Ευρώπη με Ευρωπαίους αναβάτες μας προιδεάζει για την έλευση του και στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon