.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 16:32

Honda CBR500R 2019 – EICMA

Αιχμηρό design, αλλαγές σε μοτέρ και ανάρτηση

O αέρας ανανέωσης φύσηξε και για την πιο sport 500άρα μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας, με αλλαγές στην αισθητική, την εργονομία αλλά και τον κινητήρα της.

Χωρίς να έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά το ανανεωμένο CBR500R παρουσιάζει μία ακόμη πιο αιχμηρή και δυναμική σχεδίαση. Αν και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, ολόκληρο το φέρινγκ της μοτοσυκλέτας έχει ανασχεδιαστεί, ενώ διαφορές εντοπίζονται και στην σχεδίαση της ουράς που κάλλιστα θα μπορούσε να προέρχεται από μια μοντέρνα superbike του λίτρου. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία οι σχεδιαστικές αλλαγές είχαν οφέλη και στον τομέα της αεροδυναμικής. Πλέον η CBR500R είναι full LED αφού και άλλαξε και τα φλας της με νέες μονάδες.

Διαφορές εντοπίζονται και στον τομέα της εργονομίας με τη θέση οδήγησης να έχει αποκτήσει μία πιο σπορ νοοτροπία και τα κλιπόν να έχουν τοποθετηθεί πιο χαμηλά σε σχέση με πριν. Ο αέρας ανανέωσης πέρασε και από τον πίνακα πληροφοριών με μια έγχρωμη LCD οθόνη να έχει αναλάβει πλέον το έργο της πληροφόρησης του αναβάτη.

Μικρές διαφορές εντοπίζονται και στον τομέα του κινητήρα με στόχο την αύξηση της δύναμης και της ροπής στο μεσαίο φάσμα λειτουργίας (3.000-7.000 σ.α.λ.) κατά 4%. Ειδικότερα οι άνθρωποι της Honda ανασχεδίασαν το φιλτροκούτι, μεταφέροντας παράλληλα και την μπαταρία πιο πίσω για να αυξήσουν τον διαθέσιμο χώρο. Διαφορετικός είναι και ο χρονισμός των βαλβίδων, όπως και το τελικό της εξάτμισης, ενώ ο συμπλέκτης είναι πλέον μονόδρομος και φέρει και υποβοήθηση στη μανέτα. Η ισχύς εξακολουθεί να ανέρχεται στους 47 ίππους στις 8.600 σ.α.λ., καθώς η CBR500R μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α2, ενώ η μέγιστη τιμή των 4,4 κιλών της ροπής κάνει την εμφάνισή της στις 7.000 σ.α.λ.

Τέλος, για να ενισχύσει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας της η Honda αντικατέστησε το αμορτισέρ με νέο με πιστόνι μεγαλύτερης διαμέτρου και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε εννέα θέσεις. Το πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 40 χλστ. και διαδρομή 120 χλστ. παραμένει ως είχε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 16:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CB650R 2019 – EICMA Honda CB125M & CB125X 2019 - EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon