.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 17:54

Honda EV Cub – Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή!

 

Σχέδια αποκαλύπτουν “swap” σύστημα μπαταριών

 

To ηλεκτροκίνητο παπί της Honda, μετρά ήδη μια ιστορία σχεδόν δέκα χρόνων, ως “ιδέα”.  Tο 2009 η Honda παρουσίασε το πρώτο concept, για να ακολουθήσει έξι χρόνια μετά, μια δεύτερη, εξελιγμένη υλοποίηση, πάντα σε concept μορφή, στο σαλόνι του Tokyo. Ωστόσο σημαντικότερος σταθμός σε αυτό το διάστημα αποτέλεσε η δήλωση την Honda ότι τι πρώτο μοντέλο παραγωγής, θα είναι έτοιμο το 2018.

Ίσως λοιπόν τα σχέδια αυτά που παραθέτουμε, να μην είναι από τις περιπτώσεις όπου κατοχυρώνονται πατέντες… μόνο για την κατοχύρωση αλλά να πρόκειται για κάτι ουσιαστικό, που πολύ σύντομα ( ; ) θα βρει το δρόμο προς την παραγωγή.

Οι αλλαγές που εντοπίζονται σε σχέση με το concept του 2015, είναι στον αριθμό των μπαταριών, όπου πλέον είναι δύο, αντί για μια μεγάλη και στο ότι έχει υιοθετηθεί το σύστημα γρήγορης εναλλαγής αυτών “swapping system”, που είδαμε για πρώτη φορά στο PCX electric.

cub electric patent

Αυτό σημαίνει ότι η Honda σκοπεύει να δημιουργήσει μια “οικογένεια” ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο μπαταριών αλλά και τους ίδιους φορτιστές και σταθμούς “ανταλλαγής” μπαταριών.

Αυτό που αλλάζει σε σχέση με το PCX electric, είναι η διάταξη των δύο μπαταριών. Στο PCX, οι μπαταριές τοποθετούνται όρθιες κάτω από την σέλα, σε σειρά κατά την διεύθυνση του διαμήκη άξονα. Στο EV Cub,  τοποθετούνται στο σημείο όπου θα βρισκόταν το μοτέρ σε ένα συμβατικό παπί, η “στοίχιση” τους είναι πάλι σε σειρά κατά τον διαμήκη άξονα, όμως τοποθετούνται “συρταρωτά”.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η παραδοσιακή “παπίσια” xωροταξία του πλαισίου έχει αλλάξει και πλέον, αντί για την μονή κεντρική ραχοκοκαλιά, έχει δημιουργηθεί ένα παραλληλόγραμμο πλαίσιο, που “αγκαλιάζει” περιμετρικά τον χώρο τοποθέτησης των μπαταριών.  

Το πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το EV Cub , δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, κρατάμε ωστόσο την υπόσχεση της Honda, ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο 2018. Βέβαια το χρονικό διάστημα από την παρουσίαση ενός μοντέλου παραγωγής, μέχρι το λανσάρισμα του στην αγορά, μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλο, όποτε ας μην βιαζόμαστε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 17:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτό είναι το νέο Honda PCX125 Honda Monkey 2018 – Η επιστροφή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon