.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 13:57

Αυτό είναι το νέο Honda PCX125

 

Φρέσκια εμφάνιση, νέο πλαίσιο, βελτιωμένος κινητήρας 

Η Honda μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη χαρακτηριστικά του νέου PCX125, ενός σκούτερ που αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε.

Στο νέο μοντέλο για το 2018, η Honda έχει προχωρήσει σε σωρεία επεμβάσεων με στόχο όχι να το αλλάξει, μα να διατηρήσει τη συνταγή της επιτυχίας του ενισχύοντάς τη με τις βελτιώσεις εκείνες που θα του δώσουν νέα πνοή για τα επόμενα χρόνια του στην αγορά.

Ξεκινάμε με τα όσα είναι οπτικώς εμφανή: το νέο styling δεν αλλάζει ιδιαίτερα τη βασική του φιλοσοφία, ωστόσο φέρνει μια ανανεωτική ανάσα, ειδικά στο μπροστινό μέρος όπου ξεχωρίζουν οι νέοι LED προβολείς. Εκτός από εμφάνιση ωστόσο, οι αλλαγές στα πλαστικά του PCX φέρνουν και μερικές μικρές μεταβολές σε σημαντικές πρακτικές παραμέτρους, όπως η σέλα που ψήλωσε ανεπαίσθητα κατά 4 χιλιοστά, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που κέρδισε ένα επιπλέον λίτρο (φτάνοντας στα 28), αλλά και τον χώρο για τα πόδια που επίσης είναι λίγο πιο ευρύχωρος.

128119 Honda PC

Κάτω από τα πλαστικά ωστόσο βρίσκονται οι σημαντικότερες αλλαγές, με κυριότερη αυτή του νέου πλαισίου. Η Honda αντικατέστησε το μονό σωληνωτό με ένα διπλό τύπου cradle, ενώ πλέον το μπροστινό φέρινγκ εδράζεται σε πλαστικές βάσεις – αντί των μεταλλικών που είχε ως τώρα. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, αυτή η αλλαγή έβγαλε ένα όφελος 2.4 κιλών, αν και προφανώς αντισταθμίστηκε από μια αύξηση κάπου αλλού, καθώς στο σύνολο τα τεχνικά χαρακτηριστικά δείχνουν τα ίδια 130 κιλά που μετρούσε και το προηγούμενο μοντέλο.

Με το νέο πλαίσιο το μεταξόνιο κόντυνε κατά 2 χιλιοστά για περισσότερη ευελιξία, ενώ η γεωμετρία του μπροστινού (γωνία κάστερ, ίχνος) παρέμεινε απαράλλαχτη. Ίδιες είναι και οι αναρτήσεις, με μόνη αλλαγή τα νέα ελατήρια τριπλού βήματος (διπλού στο προηγούμενο) πίσω.

128112 Honda PC

Ο κινητήρας έχει επίσης περάσει από μια ανανεωτική διαδικασία, κατά την οποία κέρδισε μια πολύ μικρή ένεση ισχύος, από 11.7 στα 12.1 άλογα, πάντα τις 8,500 σ.α.λ. Αυτό έγινε εφικτό αλλάζοντας τις παραμέτρους αναπνοής του μοτέρ, ήτοι 2 χιλιοστά φαρδύτερα σώματα ψεκασμού και επανασχεδιασμένη εξάτμιση.

Αυτά, σε συνδυασμό με το κατά ένα λίτρο μεγαλύτερο φιλτροκούτι, την επανασχεδιασμένη μετάδοση και το μεγαλύτερο ψυγείο επιτρέπουν στον eSP (enhanced Smart Power) κινητήρα να επιτυγχάνει απίστευτα νούμερα κατανάλωσης – μιλώντας πάντα για τα θεωρητικά στοιχεία που μας δίνει η Honda. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, το νέο PCX με το οκτάλιτρο δοχείο καυσίμων θα μπορεί να καλύψει εύκολα 400 χιλιόμετρα.

Το νέο PCX125, εφοδιασμένο πάντα με το έξυπνο σύστημα Start-Stop που σβήνει τον κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα αδράνειας, αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο – όπως έχουμε ήδη ενημερώσει – με λιανική τιμή 3,290 ευρώ, διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα: λευκό, μαύρο, γκρι και κόκκινο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 14:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon