.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 13:10

Honda 3E-D18

 

Αυτόνομο ρομποτικό... transformer όχημα

 

To 3E-D18 είναι ένα ρομποτικό ATV με τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να μεταφέρει αντικείμενα και να σας ακολουθεί, είτε με την προσθήκη των κατάλληλων αξεσουάρ να πάρει πληθώρα διαφορετικών μορφών, και να αποτελέσει εργαλείο σε μια μεγάλη κλίμακα επαγγελμάτων.

honda 3e d18 ces2018 5

Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή ρομποτική πλατφόρμα... transformer, που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και τις μπαταρίες Honda Mobile Power Pack, και μπορεί να αλλάξει μορφή για να γίνει από εκχιονιστικό μέχρι εκσκαφέας, και από ψεκαστικό μηχάνημα μέχρι διαστημικό όχημα!

honda 3e d18 ces2018 7

Οι συντροφικοί του ρόλοι πολλοί. Είτε θα σας κουβαλάει τα πράγματα για να κάνετε εσείς ανενόχλητοι πορεία / τρέξιμο / ορειβασία, είτε θα βοηθάει σε οικοδομικές εργασίες, ή θα είναι σύντροφος ιδιοκτήτη φάρμας, αγρότη, βοσκού, πυροσβέστη, επιστήμονα, μέχρι και... αστρονάυτη. 

honda 3e d18 ces2018 9

Ο χρήστης θα το καλεί μέσω του smartphone / tablet ή smartwatch του, και το 3E-D18 θα τον ακολουθεί σαν πιστό σκυλί, κουβαλώντας ότι χρειάζεται.

Μάλιστα, ο χρήστης θα μπορεί να καθορίσει / χαράξει με ακρίβεια την πορεία που θα ακολουθήσει το 3E-D18 ώστε να μεταβεί εκεί που πρέπει, σταματώντας ίσως και σε ενδιάμεσα σημεία.

honda 3e d18 ces2018 4

Χάρη στο design του και στα ελαστικά χωρίς αέρα (όπως τα Michelin Tweel) το 3E-D18 δεν περιορίζεται σε ασφάλτινες διαδρομές, αλλά μπορεί να κινηθεί με άνεση και εκτός δρόμου.

Η ρομποτική επανάσταση προχωράει με γοργούς ρυθμούς. 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα ένα βίντεο που συνδυάζει animation και πραγματικότητα.

Και κατόπιν δείτε ένα ακόμα βίντεο με το 3E-D18, και με τον τεχνικό υπεύθυνο του, Pete Wendt, να εξηγεί τις δυνατότητες του ρομποτικού ATV της Honda.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Mobile Power Pack 4W-Vehicle Concept Honda – Nέο CBR 1000RR το 2019; »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon