Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 16:42

Honda Africa Twin “Adventure Tourer” 2018

 

Πρόσθετες πληροφορίες για τη φημολογούμενη νέα έκδοση 

Σχετικά με τις φήμες για μια νέα, με μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ έκδοση της Africa Twin, είχαμε γράψει ΕΔΩ. Νέα στοιχεία έρχονται τώρα για αυτή στην επιφάνεια από διαφορετικές πηγές, επιβεβαιώνοντας το ρεζερβουάρ μεγαλύτερης χωρητικότητος (22 από 19 λίτρα), κάνοντας παράλληλα λόγο για μεγαλύτερο συνολικό ύψος της μοτοσυκλέτας αλλά και μεγαλύτερο βάρος.

Συγκεκριμένα, το μέγιστο ύψος της νέας έκδοσης, θα βρίσκεται -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές- στα 1.570 χλστ., έναντι των 1.475 της standard μοτοσυκλέτας. Αυτή η διαφορά των σχεδόν 10 χλστ. κάλλιστα μπορεί να οφείλεται σε μια νέα, ψηλότερη (ελπίζουμε και εύκολα ρυθμιζόμενη) ζελατίνα, κάτι το οποίο αποτελεί μια συνηθισμένη εξοπλιστική πρακτική όλων των κατασκευαστών, στις Adventure εκδόσεις των on-off μοτοσυκλετών τους.

Ψηλότερη ζελατίνα βέβαια, μπορεί επίσης να σημαίνει και ψηλότερη σέλα, κάτι το οποίο ενισχύει την άποψη της πρώτης διαρροής πληροφοριών, που έκανε λόγο για “enduro” τύπου σέλα, χωρίς να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο. Το βάρος επίσης λέγεται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 13 κιλά, μια τιμή που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση μόνο από την μεγαλύτερη, κατά 3 λίτρα, χωρητικότητα του ρεζερβουάρ.

Προφανώς αν κάτι τέτοιο ισχύει, έχει να κάνει με πρόσθετο, “περιπετειώδους χαρακτήρα”, εξοπλισμό: Προστατευτικά κάγκελα και ενισχυμένη ποδιά, προβολάκια, standard βάσεις βαλιτσών και μεγαλύτερη σχάρα και όλα εκείνα τα στοιχεία που η Honda θεώρησε “απαραίτητα” για μια Africa Twin με προορισμό την περιπέτεια.

Σε κάθε περίπτωση, “οδηγός” και “πάτημα” για αυτή την έκδοση, μπορεί να αποτελέσει η Africa Twin Rally της ιταλικής Red Moto, που συνεργάζεται πολύ στενά με την Honda.

Πολύ πιθανό, να δούμε λοιπόν αυτή τη νέα έκδοση της Africa Twin στο Μιλάνο, σε λίγες ημέρες.

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 11:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Honda στο 45ο Tokyo Motor Show Honda Super Cub C125 2018 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube