.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 18:20

Honda Cross Cub 110 2018 - Tokyo Motor Show

 

Bασισμένο στο πρωτότυπο CC 110 του 2015

 

Το Cross Cub είναι η έκδοση του γνωστού μας παπιού, που... κολλάει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, είναι δηλαδή φτιαγμένο για πολύ σκληρή χρήση. Το μοντέλο, στην σύγχρονη μορφή του, εμφανίστηκε στην -ασιατική- αγορά το 2013, με μονόσελο, heavy-duty σχάρα, ενισχύσεις στα σημεία για μεγαλύτερη αντοχή, “εξόφθαλμο” προβολέα με προστατευτικά κάγκελα – λαβές, on-off φυσούνες στα καλάμια και ψηλό σωληνωτό τιμόνι, πάνω στο οποίο στηριζόταν ο πίνακας οργάνων.

Φέτος, η Honda παρουσίασε στο Tokyo, μια νέα, ανανεωμένη σχεδιαστικά έκδοση, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο CC 110 του 2015. Πέραν της εμφάνισης αλλαγές στον κινητήρα ή σε βασικά δομικά τμήματα δεν υπάρχουν. Το μοτέρ παραμένει το γνωστό αερόψυκτο μονοκύλινδρο, 4Τ, διβάλβιδο και με έναν ΕΕΚ σύνολο των 109 κ.εκ. που τοποθετείται και στα Wave / Astrea Grand 110, με την τροφοδοσία του να γίνεται φυσικά μέσω PGM FI ψεκασμού.

cc125
Oι αλλαγές μεταξύ του προηγούμενου και του νέου, 2018, μοντέλου 

Μια μικρή διαφορά είναι η ευκολία πρόσβασης στο φίλτρο λαδιού πλέον, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ποδόφρενο, απαιτώντας να λυθούν μόνο δύο βίδες για να καθαριστεί. Εμφανισιακά, το νέο CC 110 έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό! Το “κίτρινο των μηχανημάτων εργοταξίου” αποτελεί το βασικό του χρώμα, η ποδιά έχει εξαφανιστεί, τα τμήματα από την σέλα μέχρι και το πίσω φτερό ακολουθούν κλασσικές γραμμές, τοποθετήθηκε ένα νέο κάλυμμα στην εξάτμιση, μπήκε ένας νέος LED προβολέας, νέοι καθρέπτες και η θέση οδήγησης άλλαξε, με το τιμόνι ελαφρώς πιο κοντά στον οδηγό και νέα, πιο επίπεδη σέλα.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έχουν έναν πιο off-road προσανατολισμό, με βαθύτερη χάραξη στο πέλμα τους και σύμφωνα με την Honda, αυτός είναι μεταξύ άλλων και ένας πρόσθετος προορισμός του νέου μοντέλου, να αποτελέσει δηλαδή ένα ανθεκτικό και απλό όχημα διασκέδασης παντός εδάφους.

Τώρα σε ότι αφορά στην διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες. Αυτό που ξέρουμε πάντως, είναι ότι o κινητήρας συμμορφώνεται με τις Euro 4 προδιαγραφές, αφού το νέο Astrea Grand 110 φέρει τον ίδιο και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δισκόφρενο μπροστά με ΑBS ή σύστημα συνδυασμένης πέδησης για να το δούμε και στα “μέρη μας”.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon