.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 15:41

Honda Riding Assist-e 2018 - Tokyo Motor Show

 

Φωτογραφίες & βίντεο από τη μοτοσυκλέτα που ισορροπεί μόνη της

 

Στο Tokyo Motor Show, η Honda παρουσίασε την εξελιγμένη έκδοση της τεχνολογίας Honda Riding Assist, αυτή τη φορά εφαρμοσμένη σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με το όνομα Riding Assit-e. Μια μοτοσυκλέτα που ισορροπεί μόνη της, δίχως τη βοήθεια του αναβάτη, ανοίγοντας τον δρόμο σε εφαρμογές ασφαλείας αλλά και σε ημί-αυτόνομες μοτοσυκλέτες!

riding assist old

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματα της στο σαλόνι τεχνολογίας CES 2017 στις αρχές του έτους, η Honda παρουσίασε και μια concept μοτοσυκλέτα (φωτό άνω) εξοπλισμένη με την τεχνολογία Riding Assist του UNI-CUB, που της επιτρέπει να ισορροπεί μόνη της, δίχως γυροσκόπια!

honda riding assist e 4

Το Riding Assist μπαίνει σε λειτουργία μόλις η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας πέσει κάτω από τα 3-4 χλμ/ώρα, και στην αρχή με ένα ηλεκτρικό μοτεράκι που βρίσκεται πίσω από τον προβολέα αλλάζει δραματικά το ίχνος, σπρώχνοντας το πιρούνι προς τα εμπρός. Κατ' αυτό τον τρόπο το Riding Assist δημιουργεί αρνητικό ίχνος.

honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_7.jpg&title=','','scrollbars=yes,resizable=yes,location=yes,menubar=yes,status=yes,toolbar=yes,left=0,top=0');return false;" href="/component/jce/?view=popup&tmpl=component">honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_7.jpg" alt="honda riding assist e 7" width="560" height="373" />

Στη συνέχεια, ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό μοτεράκι αναλαμβάνει να εξισορροπήσει τις κινήσεις της μοτοσυκλέτας όταν εκείνη “πέφτει” στο πλάι, γυρίζοντας το τιμόνι ανάποδα και κρατώντας το δίκυκλο όρθιο.

honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_2.jpg" data-mediabox="1">honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_2.jpg" alt="honda riding assist e 2" width="560" height="373" />

Μπορεί τώρα στην έκθεση CES να είχαμε δει το Riding Assist εφαρμοσμένο σε βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα, ήταν όμως θέμα χρόνου να το δούμε σε ηλεκτρική μορφή.

honda/2018/riding-assist-e/tokyomotorshow/honda_riding_assist_e_3.jpg" data-mediabox="1">honda/2018/riding-assist-e/tokyomotorshow/honda_riding_assist_e_3.jpg" alt="honda riding assist e 3" width="560" height="373" />

Και τι μορφή! Ένα διαστημικού look concept, μινιμαλιστικό και προχωρημένο όσο δεν πάει. Με ηλεκτρικό μοτέρ, πλαίσιο χωροδικτύωμα, LED φώτα δίχως κάλυμμα προβολέα, και... μονόμπρατσο ψαλίδι

honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_6.jpg" data-mediabox="1">honda/riding-assist-e/honda_riding_assist_e_6.jpg" alt="honda riding assist e 6" width="560" height="373" />

Μία μανέτα μόνο, του μπροστινού φρένου, σέλα μόνο για αναβάτη, ψηφιακή TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, και πολλές ακόμα λεπτομέρειες που χτυπάνε στο μάτι -όπως για παράδειγμα οι πανέμορφες δίχρωμες ζάντες.

honda/riding-assist-e/old_vs_new_riding_assist.gif" data-mediabox="1">honda/riding-assist-e/old_vs_new_riding_assist.gif" alt="old vs new riding assist" width="560" height="374" />

Δείτε στο άνω gif animation την εναλλαγή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου concept.

Φωτογραφίες

{gallery}new_models/honda/2018/riding-assist-e/tokyomotorshow{/gallery}

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon