.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 11:00

Honda Goldwing 2018 - Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες

 

Εναλλακτικό μπροστινό, δύο εκδόσεις και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού

 

Τελικά οι φήμες περί επικείμενης παρουσίασης νέου Goldwing βγήκαν αληθινές! Οι πρώτες φωτογραφίες της ανανεωμένης μοτοσυκλέτας διέρρευσαν και αποκαλύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

honda goldwing 2018 5j

-Πρώτα απ όλα διατηρείται η χαρακτηριστική σχεδιαστική ταυτότητα των Goldwing αλλά οι γραμμές είναι πιο δυναμικές, ενώ η εντύπωση που δίνεται είναι ότι πρόκειται για μια πιο μαζεμένη διαστασιακά και “συμπαγή” μοτοσυκλέτα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

honda goldwing 2018 12

-O κινητήρας παραμένει εξακύλινδρος επίπεδος, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχει σημειωθεί κάποια διαφοροποίηση στην χωρητικότητα του.

-Το μεγάλο νέο είναι η υιοθέτηση εναλλακτικού μπροστινού συστήματος τύπου Hossack, όπου οι λειτουργίες της διεύθυνσης και της ανάρτησης, διαχωρίζονται, χωρίς οι δυνάμεις τους να αλληλεπιδρούν στο ίδιο σύστημα εφαρμογής. Ένα θηριώδες μασίφ πιρούνι σχήματος ανάποδου Υ, εδράζεται μέσω αρθρωτών και σφαιρικών συνδέσμων στο πλαίσιο, με την ανάρτηση του να την αναλαμβάνει μονό αμορτισέρ. 

honda goldwing 2018 6j

-Εντύπωση επίσης προκαλεί η τοποθέτηση των δύο ψυγείων ψηλά και μπροστά στα πλάγια της μοτοσυκλέτας, με το fairing να έχει ειδικά σχεδιασμένα κανάλια οδήγησης για να οδηγεί τον αέρα πάνω τους αλλά και να απάγει την θερμότητα από αυτά στο πίσω μέρος.

honda goldwing 2018 8

-Ο πίνακας οργάνων είναι τεράστιος και αποτελείται από δύο αναλογικά όργανα, ταχύμετρο και στροφόμετρο του οποίου τα κόκκινα βρίσκονται στις 6.000 σ.α.λ., όπως δηλαδή και στο προηγούμενο μοντέλο (μπορεί αυτό κάτι να σημαίνει για τον κινητήρα…). Υπάρχει επίσης μια μεγάλων διαστάσεων ψηφιακή οθόνη στο κέντρο, ανάμεσα από τα ρολόγια καθώς και άλλες τρεις, μικρότερους μεγέθους “δορυφορικές” οθόνες.

H φωτογραφία που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων πάντως, είναι και η πιο διαφωτιστική, με την έννοια του ότι παρατηρώντας την, “προδίδονται” ορισμένα πρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ας σταθούμε λίγο περισσότερο σε αυτή λοιπόν.

Το πιο απλό και όχι και τόσης μεγάλης σημασίας, είναι ότι η κεντρική ψηφιακή οθόνη, είναι TFT και έγχρωμη. Καμία LCD δεν μπορεί αποδώσει το ντεγκραντέ του μπλε που φαίνεται στην φωτογραφία. Πάμε τώρα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία, τα οποία και κυκλώσαμε / αριθμήσαμε για να γίνει πιο εύκολος ο εντοπισμός τους.

honda goldwing 2018 10

1. Βλέπουμε έναν διακόπτη με το σύμβολο « - » στο αριστερό στέλεχος διακοπτών του grip. Αυτή είναι η κλασική θέση της Honda, για το χειριστήριο που ελέγχει τα κατεβάσματα στο DCT κιβώτιο. Το σύμβολο είναι επίσης το ίδιο, “πλην”. Άρα; Tι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Καλά, ας μην βιαζόμαστε, είναι πάντως μια σημαντική ένδειξη για την χρήση DCT κιβωτίου, κάτι που είχε ακουστεί έντονα ως φήμη.

2. Δίπλα στην ένδειξη N(eutral) του κιβωτίου, αναγράφεται “TOUR” και κατά πάσα πιθανότητα αυτό αφορά μια επιλογή από το μενού των riding modes του κινητήρα. Μας φαίνεται εξαιρετικά απίθανο η Goldwing να μην έχει κάτι τέτοιο!

3. Διακρίνεται δύσκολα αλλά πρόκειται για ένδειξη με ένα καθιστό, σε θέση οδήγησης, ανθρωπάκι. Hλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις λοιπόν, αφού ενδείξεις αυτού του τύπου (ένα ανθρωπάκι, δύο ανθρωπάκια, ανθρωπάκια και αποσκευές κ.ο.κ.) αποτελλούν το γλωσσάρι των preset modes για το σύστημα αυτό.

honda goldwing 2018 2j

-Τέλος, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το νέο Goldwing θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, εκ των οποίων η μια θα αποτελεί την bagger εκδοχή, που αποτελεί τώρα τελευταία  την τάση στις "hypersuperduperlux" touring.

honda goldwing 2018 1

Πάντως το νέο Goldwing δεν θα έχει την άνεση των προκατόχων του, που έπαιζαν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. BMW και Yamaha, με τα K1600GTL και Star Eluder αντιστοίχως, έχουν επίσης τοποθετηθεί στην κατηγορία και οι μάχες αναμένονται σκληρές... και άνετες / πολυτελείς!   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon