.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 10:46

Honda CRF 250R 2018 – Πλήρης ανανέωση!

 

Ακoλουθώντας τα βήματα του CRF 450R

 

Η Honda είχε φροντίσει να μας προετοιμάσει για την επικείμενη ανανέωση του CRF 250R και ήταν “άγγλος” στο ραντεβού της. Το μοντέλο του 2018 είναι γεγονός και αποτελεί φορέα ριζικών αλλαγών, πολλές από τις οποίες, προέρχονται από το CRF 450R.  

Αναλυτικότερα:

Kινητήρας

Δύο επί κεφαλής εκκεντροφόροι πλέον για το μοτέρ του “δυόμισι”, με επίστρωση DLC (Diamond Like Coating) στα κοκοράκια. Οι κατασκευασμένες από τιτάνιο βαλβίδες εισαγωγής έχουν κατά 2,5 χλστ. μεγαλύτερη διάμετρο και βυθίζονται κατά 1,3 χλστ. περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι βαλβίδες εξαγωγής, είναι 1 χλστ. μεγαλύτερες και βυθζίονται 1,1 χλστ. περισσότερο. Η περιεχόμενη γωνία των στελεχών των βαλβίδων είναι για το 2018,  20,5 μοίρες, ενώ όλη η κυλινδροκεφαλή, έχει μια εμπρόσθια κλίση 4,5 μοιρών σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο.

Ο κινητήρας έχει πλέον ακόμη πιο υπερτετράγωνα χαρακτηριστικά, με διάμετρο 79 χλστ. και διαδρομή 50,9 χλστ. (έναντι 76,8 Χ 53,8) ενά αυξήθηκε και η συμπίεση, από το 13,8:1 στο 13,9:1

Το χαρακτηριστικό ζεύγος τελικών της εξάτμισης παραμένει, μόνο που στο νέο μοντέλο, είναι όντως 2 σε 2 το σύστημα της εξαγωγής, αφού από τον κύλινδρο εξέρχονται δυο ξεχωριστοί λαιμοί που συνεχίζουν ως αυτόνομοι αυλοί οδήγησης των καυσαερίων.

Σημειώνεται ότι το CRF 250R του 2018 προσφέρει την δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών χαρτογραφήσεων της ανάφλεξης, με εύκολο τρόπο, από το τιμόνι, ενώ δύο από αυτούς τους χάρτες μπορούν να επαναπρογραμματισθούν με χρήση ειδικού software της Honda.

Τέλος, για την εκκίνηση του κινητήρα χρησιμοποιείται μίζα.

Πλαίσιο – Αναρτήσεις

Η γενική κατεύθυνση των μηχανικών για το πλαίσιο του 2018 ήταν συγκέντρωση των μαζών και κέντρο βάρους όσο το δυνατόν πιο χαμηλά για σταθερότητα αλλά και πιο γρήγορα γεωμετρικά χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη ευελιξία  Για αυτό τον λόγο το μήκος του ψαλιδιού και κατά συνέπεια και το μεταξόνιο έχουν μικρύνει, η γωνία κάστερ και το ίχνος έχουν αμφότερα μειωθεί ως τιμές  ενώ η άνω έδραση του αμορτισέρ είναι χαμηλότερα στο πλαίσιο.

Στις αναρτήσεις, το μεγάλο νέο είναι η επιστροφή σε “συμβατικές” μονάδες ελατηρίων – λαδιού για το 2018, σε σχέση με τις πνευματικές αναρτήσεις του 2017.   

Σε ότι αφορά στην εμφάνιση, αυτή είναι φυσικά κοινή με του CRF 450R του 2018, με νέα πλαστικά και γραφικά.

Φωτογραφίες




 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda – Ετοιμάζει naked Fireblade; Ηonda CB 190X Tourism »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon