.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 12:08

Honda CBX Streetfighter από τη Herencia Custom Garage

 

Το εμβληματικό εξακύλινδρο κτήνος σε νέες περιπέτειες

 

Η Herencia Custom Garage είναι υπεύθυνη για μια υπέροχη streeetfighter δημιουργία πάνω στο θρυλικό Honda CBX 1100, της δεκαετίας του 1970. 

Οι άνθρωποι πίσω από τον βελτιωτικό οίκο της Αργεντινής, που διαθέτει και τη δική του σειρά ρουχισμού -σαν την Deus ένα πράγμα- είναι ο German Karp και ο Federico Lozada.

Στόχος τους ήταν να μεταμορφώσουν το CBX 1100 σε ένα σύγχρονο Streetfighter bike, διορθώνοντας τα «κουσούρια» του original μοντέλου όσον αφορά σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, που δεν ανταποκρινόταν στη δύναμη και τη ροπή του εξακύλινδρου μοτέρ.

Καλά, μην φανταστείτε πως η ιπποδύναμη είναι κάτι εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα, καθώς οι 105 hp θυμίζουν σύγχρονη μοτοσυκλέτα 600 κ.εκ., όμως η ροπή, ο χαρακτήρας, η γοητεία και η ανυπαρξία κραδασμών του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα είναι αξεπέραστα χαρακτηριστικά.

Κλασικό πλαίσιο, σύγχρονα περιφερειακά

Για να φέρουν στο σήμερα το CBX 1100, οι 2 βελτιωτές πέταξαν τις αναρτήσεις και το ψαλίδι του παλαιού μοντέλου, και στη θέση τους έβαλαν ένα ανάποδο, ρυθμιζόμενο πιρούνι, ένα μονό αμορτισέρ και μια ψαλιδάρα από Yamaha Fazer 8, κομπλέ με τις ζάντες και τα φρένα του ίδιου μοντέλου.

Το ψαλίδι δεν μπήκε εύκολα, και χρειάστηκε να κοντύνει 16 εκατοστά για να εφαρμόσει στο CBX, ενώ οι βελτιωτές φάρδυναν το πλαίσιο πίσω, και έφτιαξαν βάσεις για το νέο αμορτισέρ –το οποίο πλέον ρυθμίζεται και ως προς το ύψος του. 

Το πλαίσιο ενισχύθηκε, τόσο με νέες βάσεις στον κινητήρα, όσο και στο πίσω μέρος, για να μην έχει ελαστικότητες.

Νέα εξάδα καρμπιρατέρ, νέες εξατμίσεις

Σειρά είχε το μοτέρ, το οποίο δέχθηκε μια εξάδα νέων Keihin CR, καθώς τα παλαιά είχαν τα… τριάντα χρονάκια τους.

Η λεπτομέρεια που τραβάει αμέσως το μάτι είναι φυσικά το σύστημα εξαγωγής 6 σε 6, με τα απίθανα κοντά ανοξείδωτα ατσάλινα τελικά να βγαίνουν 3 σε κάθε μεριά της μοτοσυκλέτας! Για τις ανάγκες των σωληνώσεων, το πλαινό σταντ μετακόμισε μπροστά.

Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια

Τα ηλεκτρικά συστήματα απλοποιήθηκαν, ενώ η μπαταρία είναι μια ελαφριά και σύγχρονη Lithium-ion, με την εκκίνηση να γίνεται αρχικά με ένα κουμπί σε αεροπορικό στιλ, που βρίσκεται στο ψυγείο λαδιού (power up) και κατόπιν ο κινητήρας εκκινεί με ένα ακόμη κουμπί στα αριστερά της μοτοσυκλέτας!

Η Herencia κράτησε το original κοστούμι, αλλά το… πείραξε. Η τάπα του ρεζερβουάρ είναι από VFR400, ενώ η ουρά είναι κοντύτερη με νέα, custom-made σέλα.

Το τεράστιο πίσω φανάρι παρέμεινε ως είχε, όμως νέος είναι ο προβολέας, με αλουμινένιο πλαίσιο και 12 LED λαμπτήρες για ένα φουτουριστικό look.

Τα όργανα είναι της αγαπημένης πασών των βελτιωτών Koso, το τιμόνι ανήκει στην Pro Taper, ενώ τα μαρσπιέ προέρχονται από Fazer και τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Road.

Τα χτυπητά χρώματα είναι πραγματικά υπέροχα, ενώ αποτίουν τον απαραίτητο φόρο τιμής στα χρώματα της Honda.

Υπέροχη δημιουργία, που θα θέλαμε πολύ να τη δούμε και να την ακούσουμε εν κινήσει.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 12:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon