.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 19:27

EICMA 2016: Honda Africa Twin Enduro Sports Concept 2017

 

O γίγαντας του enduro!

 

Στην έκθεση EICMA η Honda έδειξε μία διαφορετική έκδοση του Africa Twin 1000, με την ονομασία Enduro Sports. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα που έχει την μορφή concept - προς το παρόν - και έχει ως στόχο να διευρύνει την οικογένεια των Africa Twin. Δηλαδή, απευθύνεται σε αναβάτες που θέλουν να αυξήσουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες της μοτοσυκλέτας τους, με μία έκδοση που έχει τα πάντα - και απουσιάζουν.... όσα σπάνε!

Οι σχεδιαστές πίεσαν το concept Enduro Sports στα όρια, δουλεύοντας πάνω στο βασικό μοντέλο, CRF 1000L Africa Twin. Στην νέα Enduro έκδοση ο εξοπλισμός είναι λιγότερος, τα μέρη που αποτελούν τα περιφερειακά ελαφρύτερα, απουσιάζει ο λασπωτήρας από το πίσω φτερό, το μπροστινό φτερό είναι τύπου motocross - ψηλά τοποθετημένο, η εξάτμιση ελαφρύτερη τιτανίου της Termignoni, τα ελαστικά χωμάτινα της Michelin, σε πανέμορφους ακτινωτούς τροχούς που αποτελούνται από στεφάνια της Excel Takasago και ελαφριά αλουμινένια κέντρα κατασκευασμένα σε CNC.

Το concept Enduro Sports είναι προκλητικό με τις ρίζες του να φτάνουν στους αγώνες rally όπου πρωταγωνιστεί η Honda με τα CRF 450R Rally, με νέα ζελατίνα fering, διαφορετικά φώτα, νέο ψηλότερο τιμόνι, εξοπλισμό rally, ίσια επιθετική σέλα και μεγάλη αλουμινένια προστατευτική ποδιά κινητήρα.

Δεν είναι πως δεν μπορείς να φτιάξεις ένα τέτοιο Africa Twin γδύνοντας το, και φορτώνοντας το μετά με τα καλύτερα αξεσουάρ που θα βρεις.

Είναι πως αυτή η κίνηση έγινε από την Honda στην προσπάθεια προφανώς να δείξει που μπορεί να επεκταθεί το όνομα Africa Twin, και τι δυνατότητες θα μπορούσε να έχει.

Και αν στην ασημί έκδοση του studio είναι προκλητικό, στην λευκή με μπλε και κόκκινο - στα χρώματα του πρώτου Africa Twin 650 που έγραφε στα καπάκια του Adventure Sports, θα λέγαμε ότι είναι - για τους χωμάτινους θαυμαστές - bike porn. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την διακοπή της παραγωγής του KTM 950 Super Enduro και του BMW HP2, μάλλον η κατηγορία δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 12:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2016: Honda SH150i 2017 EICMA 2016: Honda CB1100TR Concept 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon