Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 14:03

Ducati – Cigarette 42’

 

Συνεργασία 2.200 ίππων!

 Φαίνεται ότι η Ducati θέλει να τοποθετήσει το σήμα της παντού και η θάλασσα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μπορεί κάποτε η ιταλική εταιρία να παρήγαγε μικρούς σε ιπποδύναμη δίχρονους εξωλέμβιους κινητήρες αλλά η τωρινή της παρουσία δεν έχει καμία σχέση με κατασκευή σκάφους ή κινητήρα. Η συνεργασία της με την πρωταθλήτρια στους αγώνες σκαφών τύπου “σφήνα”, Cigarette, έφερε το εικονιζόμενο “Cigarette Racing 42X Ducati Edition Racing Boat”.

Το νέο Cigarette 42’ (feet - πόδια), 11,5 μέτρων, είναι ένα καθαρά αγωνιστικό σκάφος που οι περισσότεροι ίσως θυμούνται από τα επεισόδια προηγούμενων δεκαετιών του Miami Vice. Το συγκεκριμένο σκάφος είναι νέο μοντέλο, με γάστρα που διαθέτει δύο steps (σκαλοπάτια) τα οποία αερίζουν το κάτω μέρος του σκάφους για ταχύτερο πλανάρισμα. Διαθέτει δύο κινητήρες της Mercruiser με απόδοση 1100 ίππων ο καθένας, οι οποίοι καίνε… βενζίνη (…τόνους!!). Διαθέτει αγωνιστικά “πόδια” της Mercury με ειδική σχεδίαση για μειωμένη αντίσταση στο νερό  και εξάφτερες προπέλες.
Η ταχύτητα του συγκεκριμένου σκάφους ξεπερνάει τα 120 μίλια (περίπου 100knots) το οποίο είναι νούμερο που φτάνουν κυρίως αγωνιστικά σκάφη.

Τα χρώματα της Ducati βρίσκονται παντού, τόσο στην εξωτερική επιφάνεια της γάστρας δίνοντας ένα διαφορετικό στόλισμα στο κατάλευκο Cigarette. Το εσωτερικό του, όπως τα δερμάτινα καθίσματα, η πρυμνιά ξαπλώστρα όσο και τα δέρματα της καμπίνας, φέρουν το λογότυπο της Ducati. Η ποιότητα είναι εφάμιλλη και η τιμή… μη ανακοινώσιμη μιας και τα Cigarette ξεκινούν από τις 300.000euro τα  “μικρά”, με δύο εσω – έξω κινητήρες Mercruiser Magnum 502 ίππων έκαστος.

Φήμες θέλουν τους δύο αναβάτες της Ducati, Valentino Rossi και Nicky Hayden να εμφανίζονται με δύο τέτοια Cigarette στον αγώνα του Philip Island που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα!

Φωτογραφίες


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Mikaracer Marcus Moto Design »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube