.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 20:07

Ducati XDiavel 2016

 

Η Ducati εισέρχεται στην Cruiser κατηγορία

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ducati παρουσιάζει μια Cruiser μοτοσυκλέτα, και το κάνει με τον δικό της, μοναδικό τρόπο, με μια ιδιαίτερη παραλλαγή στο γνωστό muscle bike Diavel. Το όνομα του νέου, εντυπωσιακού μοντέλου; XDiavel.
 
Εδώ βρίσκεται λοιπόν το “low speed excitement” του teaser βίντεο της εταιρείας. Το “X” του XDiavel σηματοδοτεί την συνάντηση 2 διαφορετικών κόσμων στο σταυροδρόμι της νέας μοτοσυκλέτας της Ducati. Από τη μία ο κόσμος του cruising, από την άλλη οι επιδόσεις και η τεχνολογία του Borgo Panigale.

5.000, 60, 40

Οι παραπάνω 3 αριθμοί είναι σημαδιακοί για το XDiavel. Ας τους δούμε. Καταρχήν το 5.000 αναφέρεται στις στροφές όπου παρουσιάζεται η μέγιστη ροπή (13.1 κιλά παρακαλώ). Χαμηλές στροφές για μοτοσυκλέτα της Ducati, τέλειες όμως για ένα Cruiser. Φανταστείτε πως ακόμα και στις 2.100 rpm το XDiavel διαθέτει κιόλας 10+ Kgm ροπής, παρόλα αυτά δεν έχει γίνει παραχώρηση στο νούμερο της μέγιστης ιπποδύναμης, αφού το νέο μοντέλο της Ducati “φτύνει” 156 άλογα στις 9.500 rpm.

Νέος κινητήρας Testastretta DVT1262

Για το νέο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, οι Ιταλοί τεχνικοί έκαναν τα μαγικά του στον κινητήρα, ο οποίος πλέον ακούει στο όνομα Ducati Testastretta DVT 1262, ενώ καλύπτει και τις προδιαγραφές Euro4. Αυξημένος κυβισμός σε σχέση με το απλό Diavel (1.262 κ.εκ. αντί για 1.198,4), μαζί με το DVT (Desmodromic Variable Timing – Μεταβλητός χρονισμός στο δεσμοδρομικό σύστημα) δημιουργούν μπόλικη ροπή στις χαμηλές στροφές, μαζί με επιδόσεις Sport μοτοσυκλέτας στις ψηλές.

30 04 XDIAVEL

60 εργονομικές επιλογές

Η μετακόμιση της αντλίας του ψυκτικού στο εσωτερικό του V έκρυψε τους σωλήνες από την κοινή θέα, ενώ αρκετές ακόμα είναι οι εργονομικές αλλαγές. Κύρια αλλαγή φυσικά είναι η θέση feet forward (τα πόδια μπροστά) των μαρσπιέ του αναβάτη, θέση που συνάδει με την cruiser κατηγορία. Και φτάνουμε στον δεύτερο αριθμό από τους 3 που χαρακτηρίζουν τη μοτοσυκλέτα. Το 60. Εξήντα είναι στο σύνολο τους οι διαφορετικές εργονομικές επιλογές που μπορεί να κάνει με το XDiavel o αναβάτης! Μέσα σε αυτές, τα μαρσπιέ είναι ρυθμιζόμενα σε 4 θέσεις, 5 είναι οι διαφορετικές σέλες που μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης, και 3 τα τιμόνια. Στα έξτρα αξεσουάρ βρίσκουμε και μια πιο άνετη σέλα συνεπιβάτη με μια μικρή και έξυπνα σχεδιασμένη πλάτη -μάλλον... “μέση” θα τη λέγαμε, καθώς μέχρι εκεί φτάνει.

19 15 XDIAVEL S

40 μοίρες μέγιστης κλίσης και ιμάντας

Το XDiavel είναι μεν cruiser, είναι όμως πρώτα Ducati, κι έτσι πρέπει να στρίβει και σαν Ducati. Σαράντα είναι λοιπόν οι μέγιστες μοίρες στη γωνία κλίσης που μπορεί να πάρει το Χ, με (διαφορετικό από ότι στο “απλό” Diavel) πλαίσιο, (ρυθμιζόμενες) αναρτήσεις και φρένα διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για sport συμπεριφορά, δίχως να θυσιάζουν την άνεση. Εδώ έχουμε και την πρώτη μοτοσυκλέτα των Ιταλών με ιμάντα στην τελική μετάδοση, must για την cruiser κατηγορία. Αθόρυβη λοιπόν η μετάδοση, καθαρή (δεν λαδώνεις τον ιμάντα), με μειωμένη συντήρηση και ομαλή μεταφορά της δύναμης.

20 14 XDIAVEL S

Τεχνολογική πρωτοπορία

Design, τσεκ. Ροπή, τσεκ. Σπορ συμπεριφορά, τσεκ. Τεχνολογία; Κορυφής! Αρχίζοντας από τα φώτα που είναι Full LED, προχωράμε στη χρήση της προηγμένης μονάδας ελέγχου κινητικής κατάστασης της μοτοσυκλέτας IMU (Inertial Measurement Unit) της Bosch, που επιτρέπει με τη σειρά της προηγμένη λειτουργία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων του Xdiavel: Ducati Traction Control, 3 χάρτες οδήγησης, Bosch Cornerning ABS, αλλά και του νέου ρυθμιζόμενου σε 3 επίπεδα συστήματος Ducati Power Launch, ενός συστήματος για dragster εκκινήσεις. Γιατί τώρα μπορεί ένα cruiser να θέλει να κάνει dragster εκκινήσεις είναι μια άλλη ιστορία. Μην ξεχνάμε φυσικά και το Cruise Control, την έγχρωμη TFT οθόνη στα όργανα που μπορεί να πάρει 4 μορφές, αλλάζοντας τον τρόπο απεικόνισης των ενδείξεων, το SmartKey, και τη συνδεσιμότητα Bluetooth που προσθέτουν χλιδή, χρηστικότητα και status στη μοτοσυκλέτα.

24 10 XDIAVEL S

Σε 2 εκδόσεις και σε 3 πακέτα

Η οικογένεια των Diavel μεγάλωσε, και όχι μόνο κατά ένα μέλος. Βλέπετε, το XDiavel έρχεται σε 2 εκδόσεις, την βασική και την φορτωμένη με καλούδια S. Η S έρχεται σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, αντί για το ματ της βασικής έκδοσης, ενώ διαθέτει DRL φώτα, πιρούνι με επίστρωση DLC, Brembo M50 δαγκάνες φρένων μπροστά, μια μοναδική σέλα, και μεταλλικά μέρη που έχουν δεχθεί κατεργασία (ξύσιμο) για να φαίνεται το μέταλλο, και όχι το μαύρο χρώμα της βαφής. Αυτά περιλαμβάνουν τις (διαφορετικές για το S) ζάντες, αλλά και τα καλύμματα του Desmo.


Όσον αφορά τα 3 πακέτα, η Ducati προσφέρει το Xdiavel σε 3 συνδυασμούς ρυθμίσεων και αξεσουάρ, το Sport Pack, το Touring Pack και το Urban Pack. Στο Sport το τιμόνι τοποθετεί τον αναβάτη με έξτρα κλίση προς τα εμπρός, ενώ έχουμε και και κάποιες ακόμα αισθητικές αλλαγές, στο Touring βρίσκουμε την άνετη σέλα συνεπιβάτη μαζί με την πλάτη, μαγνητικό tank-bag και μικρή ζελατίνα, και στο Urban αισθητικές αλλαγές με αρκετά κομμάτια από Billet αλουμίνιο

Διαφορές design μεταξύ Diavel & XDiavel


Για το τέλος αφήσαμε το design της νέας μοτοσυκλέτας, που διαφέρει πολύ από εκείνο του γνωστού μας Diavel, σε βαθμό που σχεδόν να μιλάμε για μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα! Δείτε πρώτα, από κάτω την φωτογραφία του "απλού" Diavel.

ducati diavel

Η Ducati πήρε την παραπάνω μοτοσυκλέτα και... της άλλαξε τα φώτα. Δείτε ακριβώς από κάτω το νέο XDiavel στην special έκδοση S.

ducati xdiavel s

Ας δούμε τη λίστα των διαφορών. Στο νέο XDiavel μας αποχαιρέτισαν οι πλαϊνοί ογκώδεις αεραγωγοί, το νέο πλαίσιο κάνει “μπαμ” με την πρώτη ματιά, κόντυνε η ουρά, μίκρυνε το πίσω φτερό πάνω από τον τροχό, έφυγε η μασκούλα από τον προβολέα, άλλαξε η διαδρομή των εξατμίσεων, αλλά και το σχήμα των τελικών για να φανεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια ο L2 κινητήρας, νέο είναι το ρεζερβουάρ, νέα τα φωτιστικά σώματα, νέα η σέλα, διαφορές υπάρχουν σε όλα τα πλαστικά, νέα είναι όμως και τα καλύμματα του ψυγείου... γενικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο!


Μάλιστα οι αλλαγές είναι τόσο πετυχημένες αισθητικά, που θα θέλαμε να τις δούμε και στο επόμενο “απλό” Diavel. Το Xdiavel δείχνει έτσι ακόμα πιο σύγχρονο, ακόμα πιο επιθετικό και ακόμα πιο όμορφο από το απλό -και με μεγάλη διαφορά! Και αν δείτε και το S, αυτό πηγαίνει την επίθεση ακόμα ένα βήμα παραπέρα, αποτελώντας εύκολα το ομορφότερο και πιο ολοκληρωμένο Diavel που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 00:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Scrambler Sixty2 2016 Ducati Hypermotard 939 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon