.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 09:41

Ducati – Παρουσίασε 2 νέα Scrambler concepts στο Λονδίνο

Στα πλαίσια της έκθεσης Bike Shed MotoShow, η ιταλική εταιρεία δημιούργησε δύο νέες προτάσεις για να εντυπωσιάσει το λονδρέζικο κοινό.

Δύο ακόμα «προτάσεις σερβιρίσματος» μίας Scrambler μοτοσυκλέτας, παρουσίασε η Ducati στα πλαίσια της έκθεσης Bike Shed MotoShow στο Λονδίνο. Πρόκειται για τα νέα μοντέλα CR24I και RR24I, έλκοντας έμπνευση από την μορφή του πρώτου Scrambler Café Racer του 2017, αλλά και από τις ταινίες του Hollywood με θεματολογία τους post-apocalyptic κόσμους.

Με τα λόγια της ίδιας της Ducati για τις δύο μοτοσυκλέτες της:

«CR24I

Το CR24I concept είναι μια μοτοσυκλέτα στο πιο αγνό στυλ Café Racer, μια φυσική εξέλιξη του ομώνυμου Scrambler του 2017. Η σειρά του είναι εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες που έκαναν τον θρύλο των βρετανικών χώρων τη δεκαετία του '60, όπου οι λάτρεις προκαλούσαν ο ένας τον άλλον να ολοκληρώσουν έναν γύρο του μπλοκ την ώρα ενός δίσκου που παιζόταν στο τζουκ μποξ.

Το έργο, το οποίο δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στο Centro Stile Ducati, υπογραμμίζει την ευελιξία της μηχανικής βάσης Ducati Scrambler, η οποία σε αυτή την ερμηνεία χαρακτηρίζεται από την μπροστινή ζάντα δρόμου 17 ιντσών και από το σπορ τιμόνι με καθρέφτες bar-end. Το στενό φέρινγκ που τοποθετείται στο ρεζερβουάρ θυμίζει εικόνες της ιστορίας της Ducati, όπως το Pantah και το 750 SS, που ερμηνεύτηκαν εκ νέου για να αποκτήσουν αυτή τη σύγχρονη και μεταγενέστερη εμφάνιση που ήταν πάντα πλεονέκτημα της μάρκας Ducati Scrambler.

Η σέλα μετατρέπεται σε μονοθέσιο χάρη στο αποσπώμενο κάλυμμα του πίσω τμήματος, το οποίο θυμίζει τις κλασικές σέλες «panettone» των σπορ μοτοσυκλετών της δεκαετίας του '70. Ο χρωματισμός ολοκληρώνει μια ιδέα που θα νύξει ευαίσθητες χορδές στους enthusiasts που συνδέονται περισσότερο με την εποχή των Βρετανών ρόκερ της δεκαετίας του 1960.

RR24I

Το RR24I αναφέρεται στους αισθητικούς κανόνες των μετα-αποκαλυπτικών επών του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών σειρών. Μινιμαλιστικό και λειτουργικό με κάθε λεπτομέρεια, αυτό το Ducati Scrambler έρχεται σε αντίθεση με τις καθαρές και αρμονικές γραμμές του concept CR24I. Το RR24I επαναφέρει αμέσως τον ενθουσιώδη στο αρχικό μέγεθος της μοτοσυκλέτας: δύο τροχούς, ένα ρεζερβουάρ, έναν κινητήρα και τιμόνι. Τίποτα περιττό σε σύγκριση με τα πιο αγνά συναισθήματα της οδήγησης, το να βιώσετε πλήρως αυτήν την αίσθηση ελευθερίας που ήταν πάντα θεμελιώδης στην ιδέα της Ducati Scrambler.

Όλα τα αλουμινένια μέρη έρχονται στο προσκήνιο, οι τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες αφήνονται εκτεθειμένες για να δώσουν αυθεντικότητα σε μια ιδέα που εστιάζει αποκλειστικά σε υλικά που είναι ξεχωριστά και διακριτά, στο μάτι και στην αφή. Το ρεζερβουάρ γυμνώνεται από τα καλύμματά του, την θέση των οποίων παίρνει ένα πλαίσιο για να τοποθετήσετε μια τσάντα ρεζερβουάρ για τα απαραίτητα, είτε πρόκειται για αλλαγή ρούχων είτε για εργαλεία για να μην σταματήσετε τίποτα. Το τμήμα του καθίσματος που προορίζεται για τον επιβάτη είναι αφαιρούμενο για να δημιουργήσει μια σχάρα αποσκευών, μια άλλη λεπτομέρεια που υπογραμμίζει το περιπετειώδες και ουσιαστικό πνεύμα του concept.

Στο πίσω μέρος, η θήκη στην αριστερή πλευρά θυμίζει τις λειτουργίες ανακύκλωσης των άδειων δοχείων jerry και η εξάτμιση υψηλής τοποθέτησης Termignoni τονίζει την όψη tracker αυτού του concept, που ολοκληρώνεται με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally σε ζάντες 18" και 17" αντίστοιχα στο εμπρός και πίσω που, σε συνδυασμό με το ψηλό και κοντό μπροστινό φτερό, υπόσχονται να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έδαφος.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 09:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon