.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 06:44

Ducati - Ρέπλικες εμπνευσμένες από MotoGP, WorldSBK και WorldSSP

Η Ducati γιορτάζει την κατάκτηση των τίτλων MotoGP, WorldSBK και WorldSSP με τη δημιουργία πέντε ειδικών, συλλεκτικής έκδοσης σειρών Panigale, εμπνευσμένες από τις Desmosedici GP των Francesco Bagnaia, Jorge Martín και Marco Bezzecchi, το Panigale V4 R του Álvaro Bautista και το Panigale V2 του Nicolò Bulega .

Τα Panigale V4 αφιερωμένα στους Bagnaia και Bautista παίρνουν το κίτρινο χρώμα με το οποίο οι δύο πρωταθλητές έτρεξαν στο Grand Prix του Misano και στον αντίστοιχο γύρο των SBK, γιορτάζοντας ένα ιστορικό χρώμα για τη Ducati, κάνοντας τις ακόμα πιο εμβληματικές. Οι μοτοσυκλέτες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το «Campioni in Festa», το γεγονός με το οποίο η Ducati γιόρτασε αυτή την ιστορική επιτυχία μαζί με τους λάτρεις της.

DUCATI_PANIGALE_RACING_REPLICA_2023__2.jpg

Το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Ducati, αφού κανένας κατασκευαστής μοτοσυκλετών δεν μπόρεσε ποτέ να επικρατήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και WorldSBK για δύο συνεχόμενα χρόνια. Ένα ιδανικό αποτέλεσμα που ολοκληρώθηκε επίσης με την κατάκτηση του τίτλου WorldSSP και της δεύτερης και τρίτης θέσης στην κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP, που καρποφόρησε χάρη στην εξαιρετική δουλειά των μηχανικών, των ομάδων και των αναβατών. Ένας θρίαμβος που η Ducati θέλει να γιορτάσει με πέντε μοναδικές μοτοσυκλέτες.

Κάθε μεμονωμένη μοτοσυκλέτα της σειράς θα γίνει μοναδική με το αυθεντικό αυτόγραφο του αναβάτη που θα τοποθετηθεί στο ρεζερβουάρ, μια υπογραφή που στη συνέχεια θα προστατεύεται με ένα στρώμα διάφανου βερνικιού. Τα πέντε.. αντίγραφα γιορτάζουν τους αγωνιστικούς αριθμούς των αναβατών στους οποίους είναι αφιερωμένες: το 63 του Pecco Bagnaia, το 19 του Álvaro Bautista, το 89 του Jorge Martín, το 72 του Marco Bezzecchi και το 11 του Nicolò Bulega. Όπως οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που τις εμπνέουν, τα Panigale 2023 Racing Replicas προσφέρονται μόνο σε μονοθέσια διαμόρφωση. Καθένα είναι διακοσμημένο με μια πλάκα τιμονιού από αλουμίνιο με χάραξη λέιζερ του ονόματος και του προοδευτικού αριθμού του μοντέλου, καθώς και ένα αποκλειστικό κλειδί με ειδικά γραφικά στην οθόνη κατά την εκκίνηση.. Επιπλέον, η σέλα είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό, με το λογότυπο του αναβάτη να εμφανίζεται όπως στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

DUCATI_PANIGALE_RACING_REPLICA_2023__4.jpg

Το Panigale V4 του Bagnaia, 2023 World Champion Replica, είναι εμπνευσμένο από το πιο αποκλειστικό χρώμα της σεζόν 2023, το Ducati Yellow με το οποίο το Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team έτρεξε στο San Marino και στο Riviera di Rimini GP στο Misano. Η παραγωγή περιορίζεται στις 263 μονάδες.

Το Panigale V4 του Bautista, 2023 World Champion Replica, καταλαμβάνει το κίτρινο χρώμα της Ducati του Panigale V4 R με το οποίο ο Álvaro έτρεξε στο Misano και τον αγώνα 2 στη Jerez. Ο εν λόγω χρωματισμός συγκεκριμένα, είναι εμπνευσμένος από αυτόν με τον οποίο ο Bautista έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK για δεύτερη φορά στη Jerez. Επιπλέον, όπως και το Panigale V4 R από το οποίο αντλεί την έμπνευσή του, ενισχύεται από το ντεπόζιτο καυσίμου από βουρτσισμένο αλουμίνιο, τα πτερύγια από ανθρακονήματα και τις σφυρηλατημένες ζάντες αλουμινίου της Marchesini σε ανοιχτό γκρι. Η παραγωγή περιορίζεται στις 219 μονάδες.

DUCATI_PANIGALE_RACING_REPLICA_2023__3.jpg

Το Panigale V4 του Martín, 2023 Racing Replica, παίρνει τα επίσημα χρώματα του Desmosedici GP της ομάδας Prima Pramac και γίνεται ακόμη πιο μοναδικό από το μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα. Η παραγωγή περιορίζεται στις 189 μονάδες.

Το Panigale V4 του Bezzecchi, 2023 Racing Replica, είναι εμπνευσμένο από το κίτρινο/μαύρο χρώμα του Desmosedici GP της ομάδας Mooney VR46. Η παραγωγή περιορίζεται στις 72 μονάδες.

DUCATI_PANIGALE_RACING_REPLICA_2023__6.jpg

Αυτά τα τέσσερα Panigale V4 βασίζονται στο μοντέλο "S" και ενισχύονται από διάφορα εξαρτήματα Ducati Performance που τα καθιστούν ακόμη πιο πολύτιμα και αποτελεσματικά σε δρόμο και πίστα. Ο τεχνικός εξοπλισμός μπορεί να υπερηφανεύεται για την υιοθέτηση του ξηρού συμπλέκτη STM-EVO SBK εννέα δίσκων και του τελικού της Akrapovič, το οποίο είναι 2 κιλά ελαφρύτερο από εκείνο του Panigale V4. Το σύστημα πέδησης της Brembo ενισχύεται με δαγκάνες Stylema R και τον κεντρικό κύλινδρο MCS. Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ είναι από αλουμίνιο billet Rizoma. Το plexiglass του ανεμοθώρακα, αποτελείται από μια επίσης αγωνιστική έκδοση.

Άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτές τις ειδικές μοτοσυκλέτες είναι η θερμική ασπίδα για τις εξαγωγές της εξάτμισης, το κάλυμμα του εναλλάκτη, το πίσω λασπωτήρα και τους αγωγούς του μπροστινού φρένου, όλα από ανθρακονήματα. Επίσης, σε ανθρακονήματα, σε συνδυασμό με τιτάνιο, είναι το κάλυμμα που προστατεύει το μονόμπρατσο ψαλίδι.

DUCATI_PANIGALE_RACING_REPLICA_2023__5.jpg

Όλα τα Panigale V4 Replica είναι ακόμα πιο κοντά στα αγωνιστικά από τα οποία εμπνέονται χάρη σε μια σειρά αξεσουάρ, όπως το ανοιχτό κάλυμμα συμπλέκτη από ανθρακονήματα, τα κιτ για την αφαίρεση της πινακίδας και των καθρεπτών, η τάπα του ρεζερβουάρ από αλουμίνιο billet και η μονάδα GPS που επιτρέπει την εμφάνιση στο ταμπλό των χρόνων γύρων και των χωριστών χρόνων που λαμβάνονται στην πίστα.

Τέλος, το Panigale V2 του Bulega, 2023 World Champion Replica, καταλαμβάνει το κόκκινο/μαύρο χρώμα του Panigale V2 της ομάδας Aruba.it Racing WorldSSP με την οποία ο Nicolò Bulega κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο. Η παραγωγή περιορίζεται στις 111 μονάδες. Το Panigale V2 είναι επίσης βελτιωμένο με ανάρτηση και αμορτισέρ τιμονιού Öhlins, καθώς και τελικό της Akrapovič, που αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 2,5% και τη μέγιστη ροπή κατά 2%, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους της μοτοσυκλέτας κατά 5 κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon