.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 07:38

EICMA 2023 - Ducati Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916

Η Ducati γιορτάζει την 30ή επέτειο του 916 με ένα μοντέλο περιορισμένης και αριθμημένης παραγωγής 500 μοτοσυκλετών.

Ο λόγος για το Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής της Ducati σε μια μοτοσυκλέτα που αντιπροσώπευε ένα ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας. Μια μοτοσυκλέτα-σταθμός του δίτροχου design και του κόσμου των αγώνων, που εκτίθεται στο MoMA της Νέας Υόρκης και που ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά, «εξακολουθεί να θεωρείται το έμβλημα της ομορφιάς που εφαρμόζεται σε δύο τροχούς», όπως αναφέρει η Ducati.

24_916_b.jpg

Στην επετειακή έκδοση του Panigale, ο φόρος τιμής στην 916 αποδίδεται από το Centro Stile Ducati, με ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά γραφικά στην αθλητική ιστορία της Ducati, αυτό της μοτοσυκλέτας που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με τον Carl Fogarty το 1999. Το εμβληματικό τρίχρωμο στο φέρινγκ, οι λευκές πινακίδες και ο αριθμός 1 έχουν επανασχεδιαστεί σε σύγχρονο ύφος, ενώ το μαύρο τμήμα του επάνω μισού φέρινγκ θυμίζει τους αεραγωγούς του 916. Το κάτω μέρος του ρεζερβουάρ, επίσης μαύρο, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του κόσμου των αγώνων. Τέλος, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ φέρει το λογότυπο δάφνης, στο ίδιο χρυσό χρώμα με το 916. Το λογότυπο στο φέρινγκ, το οποίο στο πρώτο 916 ήταν σε ασημί με χρυσό περίγραμμα, είναι πλέον επανασχεδιασμένο, σχεδόν με 3D εφέ.

24_916_c.jpg

Το Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916 παράγεται σε αριθμημένη και περιορισμένη σειρά 500 μονάδων. Όπως και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα από την οποία αντλεί την έμπνευση της, προσφέρεται μόνο στην μονοθέσια διαμόρφωση και εμπλουτίζεται από την πλάκα τιμονιού από αλουμίνιο billet με χάραξη λέιζερ του ονόματος μοντέλου και του προοδευτικού αριθμού. Ακόμα, το Panigale «Trentesimo Anniversario 916» συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και ειδικό κάλυμμα.

24_916_d.jpg

Ο τεχνικός εξοπλισμός συνδυάζει τις προδιαγραφές του SP2 με μια σειρά από αγωνιστικές λεπτομέρειες όπως το αγωνιστικό καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου κατασκευασμένο από billet αλουμίνιο, αεραγωγούς για την ψύξη των μπροστινών φρένων, προστασία θερμότητας εξάτμισης, πτερύγια με σχεδιασμό διπλού προφίλ και μπροστινό λασπωτήρα από ανθρακονήματα.

Επίσης, από ανθρακονήματα είναι οι πεντάκτινοι τροχοί, που μειώνουν το βάρος των τροχών κατά 1,4 κιλά σε σχέση με τους σφυρήλατους Marchesini του V4 S και 3,4 σε σχέση με αυτά του Panigale V4. Η ροπή αδράνειας μειώνεται κατά περίπου 26% μπροστά και 46% πίσω, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα πιο ευέλικτη, λιγότερο κουραστική και πιο ακριβή στην επιτάχυνση.

24_916_e.jpg

Το σύστημα πέδησης είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, χάρη στις δαγκάνες και τους αεραγωγούς ψύξης Brembo Stylema R. Ο ξηρός συμπλέκτης STM EVO προσφέρει μεγαλύτερη «ρευστότητα» σε όλες τις φάσεις της οδήγησης με το γκάζι κλειστό, όπως η είσοδος στη στροφή, ενώ επιτρέπει και την προσαρμογή του επιπέδου μηχανικής πέδησης του κινητήρα αλλάζοντας το δευτερεύον ελατήριο. Στη χρήση πίστας, με ανοιχτό το κάλυμμα του συμπλέκτη, οι λάτρεις μπορούν να απολαύσουν τον κλασικό ήχο που χαρακτηρίζει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Ducati.

24_916_f.jpg

Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ από αλουμίνιο billet επιτρέπουν την προσαρμογή της θέσης οδήγησης σε κάθε σωματική διάπλαση και επιτρέπουν τη χρήση του Ducati Quick Shift Up & Down, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί είτε ως παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με αγωνιστικό μοτίβο. Τέλος, το σύστημα συλλογής δεδομένων Ducati Data Analyser+ επιτρέπει την παρακολούθηση της απόδοσης του αναβάτη.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα παραδίδεται με κιτ πίστας, το οποίο περιλαμβάνει καπάκια αλουμινίου για την αφαίρεση των καθρεπτών, κιτ αφαίρεσης βάσης πινακίδας, ανοιχτό κάλυμμα συμπλέκτη από άνθρακα και σύστημα συλλογής δεδομένων Ducati Data Analyser+.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 07:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon