.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 17:38

Ducati Hypermotard 698 Mono 2024 – Το ισχυρότερο «πολιτικό» supermotard της ιστορίας

Με κάθε επισημότητα, η Ducati αποκάλυψε το νέο Hypermotard 698 Mono 2024. Η μεγάλη επιστροφή της εταιρείας στην κατηγορία των Supermotard, αλλά και στους μονοκύλινδρους κινητήρες, σηματοδοτείται με τον ισχυρότερο Thumper σε παραγωγή αυτή την στιγμή, αλλά και μέσα από την μορφή του νέου μοντέλου.

Ο εν λόγω κινητήρας, όπως γράψαμε και στα ανάλογα μας άρθρα, είναι ο ισχυρότερος μονοκύλινδρος παραγωγής στην ιστορία, αφού φτάνει τους 77,5 ίππους, ενώ με την αγωνιστική εξάτμιση της Termignoni και τις ανάλογες ρυθμίσεις, φτάνει έως και τους 84,5 ίππους, με το όριο περιστροφής να αγγίζει τις 10.250 στροφές! Η τιμή της μέγιστης ροπής φτάνει τα 6,4 kgm στις 8.000 στροφές, με ιδιαίτερη προσοχή ως προς την γραμμικότητα απόδοσης της.

Για την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Η προσέγγιση της Ducati είναι γνώριμη και τελειομανής: για το Hypermotard 698 Mono, οποιοδήποτε περιττό στοιχείο έχει μείνει «απ’ έξω» και η σχεδίαση φωνάζει Μπολόνια, από όπου και αν το πιάσεις.

Βασικό ατού του 698 Mono είναι τα ηλεκτρονικά του, που περιλαμβάνουν:

  • Cornering ABS
  • Ducati Traction Control (DTC)
  • Ducati Wheelie Control (DWC)
  • Engine Brake Control – ηλεκτρονικό φρένο κινητήρα
  • Ducati Power Launch – σύστημα «εκτόξευσης» από στάση
  • Quickshifter – στάνταρ στην έκδοση RVE, οψιόν στην βασική

Ο αναβάτης έχει στην διάθεση του, 4 χαρτογραφήσεις ισχύος (Sport, Road, Urban, Wet), ρυθμίσιμες όλες από τον αναβάτη, ενώ το 698 Mono είναι η πρώτη Ducati που προσφέρει ρύθμιση μεταξύ 4 επιπέδων ABS – τα δύο από τα οποία επιτρέπουν την ολίσθηση του πίσω τροχού στο φρενάρισμα, για χρήση στην πίστα.

Το πλαίσιο του μοντέλου είναι τύπου Trellis, ειδικά μελετημένο στην κατασκευή του για το ελάχιστο δυνατό βάρος, μόλις στα 7,2 κιλά, ενώ οι τροχοί είναι χυτοί, αλουμινένιοι και ελαφρύτεροι από τους «παραδοσιακούς» ακτινωτούς, που συναντάμε στην κατηγορία. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 151 κιλά, χωρίς καύσιμο.

Στις αναρτήσεις, έχουμε: Ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 45 χιλιοστών εμπρός, πλήρως ρυθμιζόμενο, αμορτισέρ πλήρως ρυθμιζόμενο και μοχλικό στην πίσω ανάρτηση, που χρησιμοποιεί αλουμινένιο ψαλίδι. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης θα είναι τα Pirelli Diablo Rosso IV. Στα φρένα, την δουλειά κάνουν ένας δίσκος 330 χιλιοστών εμπρός και ένας 240 χιλιοστών πίσω, με την εμπρός δαγκάνα να είναι 4πίστονη, ακτινική, Brembo M4.32.

H θέση οδήγησης έχει μελετηθεί για τον μέγιστο δυνατό έλεγχο σε συνθήκες σπορ οδήγησης, οποιοδήποτε στυλ και αν χρησιμοποιεί ο αναβάτης, ενώ το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο. Τα μαρπιέ δεν έχουν ελαστικά παρεμβύσματα, ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη πρόσφυση με αγωνιστικές μπότες, ενώ είναι μελετημένα για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής γωνίας κλίσης. Η επίπεδη αντιολισθητική σέλα και το μικρό πλάτος της μοτοσυκλέτας στην υπερκατασκευή της, όλα πρόσκεινται στην βέλτιστη αγωνιστική οδήγηση.

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε μία «βασική» έκδοση, αλλά και στην έκδοση RVE, η οποία ξεχωρίζει από το μαύρο πλαίσιο και τα ειδικά γραφικά. Παράλληλα, το μοντέλο μπορεί να περιοριστεί και στα 43,5 άλογα (και 5 kgm μέγιστης ροπής;), για κατόχους διπλώματος A2. Οι πρώτες Ducati Hypermotard 698 Mono θα φτάσουν στα καταστήματα, τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 18:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon