.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 14:52

Ducati Multistrada V4 2021 – Η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής με μπρος και πίσω ραντάρ

Ενόψει την παρουσίασης του νέου Multistrada V4 για το 2021, η Ducati επιβεβαιώνει με επίσημο δελτίο Τύπου πως θα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ!

Αν και η τέταρτη γενιά του Multistrada επισήμως θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, η Ducati ενημερώνει πως η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιό της στο Borgo Panigale και θα εξοπλίζεται με μια επαναστατική καινοτομία.

Η εταιρεία άρχισε να εξετάζει τη χρήση ραντάρ στον εξοπλισμό ασφαλείας της μοτοσυκλέτας ήδη από το 2016, όταν ξεκίνησε να ερευνά το ζήτημα με το Τμήμα Ηλεκτρονικών, Πληροφορικής και Βιοτεχνολογίας του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και τέσσερα χρόνια αργότερα το σύστημα αυτό είναι πλέον έτοιμο για να μπει στην παραγωγή, χάρη στη συνεργασία της Ducati με τη Bosch που ανέλαβε την εξέλιξή του.

Η Ducati μάλιστα έχει καταθέσει αίτηση για πατέντα για το συγκεκριμένο σύστημα το 2017, την ίδια χρονιά που το πρωτοπαρουσίασε στο IEEE - Intelligent Vehicles Symposium (IV) στην πόλη Redondo Beach της California.

Στην τελική της μορφή πρόκειται για μια συσκευή με διαστάσεις 70x60x28 mm και βάρος 190 γραμμαρίων (δηλαδή παραπλήσιων διαστάσεων με μια action κάμερα) που θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα παραγωγής στο νέο Multistrada V4.

Η μοτοσυκλέτα θα φορά ένα τέτοιο ραντάρ στο μπροστινό μέρος, κάτω από τους προβολείς και άλλο ένα στον ουρά. Το μπροστινό ραντάρ θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του Adaptive Cruise Control (ACC), το οποίο θα καθορίζει φρένο και γκάζι αυτόματα για να ρυθμίζει την απόσταση από τα τριγύρω οχήματα σε ταχύτητες από 30 ως 160 km/h και θα ρυθμίζεται σε τέσσερα επίπεδα παρεμβατικότητας.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει εξελιχθεί πάνω σε ανάλογες αυτοκινητιστικές εφαρμογές, προσαρμοσμένο στις εργονομικές και δυναμικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν ένα δίκυκλο. Η Ducati μας λέει πως η παρεμβατικότητα του ραντάρ αυτού θα είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε ο αναβάτης να διατηρεί σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, με βασικότερο στόχο να προσφέρει διευρυμένη άνεση στο ταξίδι.

Το πίσω ραντάρ, από την άλλη, θα ελέγχει και θα εντοπίζει οχήματα που βρίσκονται στις “τυφλές” γωνίες, δηλαδή στις περιοχές που δεν καλύπτονται από τους καθρέπτες της μοτοσυκλέτας. Το σύστημα Blind Spot Detection (BSD) θα μπορεί να προειδοποιεί μέσω των φώτων της μοτοσυκλέτας οχήματα που πλησιάζουν από πίσω με μεγάλη ταχύτητα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 15:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Multistrada V4 - Δεύτερο Teaser - 170 Hp; Ducati Scrambler 1100 Dark PRO 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon