.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:35

Η Ducati ετοιμάζει νέο Diavel

Βασισμένο στο XDiavel και με DVT

Η Ducati πρωτοπαρουσίασε το Diavel το 2011 και έκτοτε του χάρισε μόνο μια περιορισμένη αναβάθμιση το 2015, ενώ στην πορεία εμφάνισε και την πιο cruiser έκδοση, XDiavel, στην οποία ωστόσο κρατήθηκε μόνο το όνομα. Με άλλον κινητήρα, πλαίσιο και αναρτήσεις, αλλά και μια εντελώς άλλη θέση οδήγησης, το XDiavel εμφανέστατα φτιάχτηκε για να χτυπήσει την αγορά των ΗΠΑ.

Καθώς η λογική λέει πως φτάνει ο καιρός για την εκ βάθρων ανανέωση του Diavel, οκτώ χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου η πρώτη φωτογραφία που δείχνει ένα πρωτότυπο σε διαδικασία εξέλιξης.

Ducati Diavel 004 WEB

Συνδυάζοντας τη φωτογραφία με τις σκόρπιες πληροφορίες που κυκλοφορούν, ας συνοψίσουμε τι περιμένουμε να δούμε από αυτή τη νέα γενιά που αναμφίβολα σχεδιάζει η Ducati.

Το νέο Diavel βασίζεται εν πολλοίς στο σημερινό ΧDiavel, με τον μεγαλύτερο Testastretta των 1,262 cc που μοιράζεται και με το πιο πρόσφατο Multistrada και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα φορά και μεταβλητό σύστημα βαλβίδων DVT.

Ducati Diavel 006 WEB

Εδώ δηλαδή έχουμε μια μεταστροφή της βάσης του ΧDiavel σε απλό, φέρνοντας τα μαρσπιέ ξανά πίσω σε μια ανθρώπινη θέση για σπορ οδήγηση και φυσικά με όλες τις ανάλογες μετατροπές που αυτό θα απαιτήσει.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν η Ducati προτίθεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά Diavel για το 2019 ή αργότερα. Προφανώς, από τη στιγμή που υπάρχει το εικονιζόμενο λειτουργικό πρωτότυπο – κατά κόσμο, μουλάρι δοκιμών – είναι αυτονόητο πως η νέα μοτοσυκλέτα βρίσκεται καθ’ οδόν, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμη για να μάθουμε ακριβώς τι και πότε θα έρθει.

Ducati Diavel 001 WEB

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon