.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 14:17

Ducati Monster 1200 – Επετειακή έκδοση για τα 25α “τερατογενέθλια”

Θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που ένα “τέρας” ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, επαναπροσδιορίζοντας το τι σημαίνει “γυμνή” μοτοσυκλέτα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους σχεδόν τους κατασκευαστές.

Ο λόγος για το Monster της Ducati, την μοτοσυκλέτα που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εταιρείας στην νεότερη εποχή της, με πωλήσεις που έφτασαν τις 325.000 μονάδες για όλες τις εκδόσεις του “τέρατος”.

H Ducati λοιπόν, τιμά το -ιστορικό πλέον- μοντέλο της, με μια σειρά εκδηλώσεων, των οποίων το αποκορύφωμα, θα λάβει χώρα στο WDW 2018, στο Misano.

Φυσικά οι περιστάσεις απαιτούσαν και ένα special μοντέλο και έτσι και έγινε, με την Ducati να παρουσιάζει το επετειακό Monster 1200 25th Anniversary. Με τριχρωμία (εννοείται τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας…) εμπνευσμένη από το S4RS Testastretta Tricolore του 2008. 

Το ατσάλινο χωροδικτύωμα και οι σφυρήλατες ζάντες της Marchesini έχουν βαφτεί σε μια μπρονζε – χρυσή απόχρωση για αντίθεση. Καθρέπτες, αντίβαρα, προστατευτικά πλαισίου, μανέτες και τάπα ρεζαρβουάρα είναι της Rizoma, ενώ το μπροστινό φτερό, τα καλύμματα των ιμάντων του desmo και το κάλυμμα των διπλών τελικών της εξάτμισης είναι carbon.

Στα περιφερειακά, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν φυσικά να αφεθούν στην τύχη τους. Aνεστραμμένο, πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της Ohlins, διαμέτρου 48 χλστ. το οποίο "πάει σετάκι", με ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας πίσω. Ohlins είναι και το σταμπιλιζατέρ του τιμονιού, ενώ στα φρένα, τις εντυπώσεις κλέβουν οι M50 τετραπίστονες, ακτινικής έδρασης και monobloc δαγκάνες μπροστά. 

Οι εποχές έχουν βέβαια αλλάξει και αν το πρώτο M900 Monster πρόετασε την απλότητα και την αφαιρετική του σύλληψη ως βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε φουλ ηλεκτρονικά βοηθήματα, abs, traction control, riding modes, wheelie control και quick shifter. 

Σε ότι αφορά στην απόδοση, οι 147 ίπποι στις 9.250 σ.α.λ. που αποδίδει ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος testastretta 11, είναι οι διπλάσιοι από τους 73 του πρώτου M900 της περιόδου 1993-1994....   
 

Παραγωγή; Φυσικά περιορισμένη, στα 500 κομμάτια και διάθεση από τον Σεπτέμβριο. Τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμα αλλά, όσο να πεις, χαμηλή δεν θα είναι....       

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 14:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon