Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 16:22

Η Ducati στο Bike Shed London 2018

 

Τέσσερα custom Scrambler για πρώτη φορά στο Bike Shed

 

Η συμμετοχή της Ducati στην ετήσια έκθεση Bike Shed London 2018 θα γίνει με μια σειρά custom μοτοσυκλετών, που θα πλαισιώσει τα μοντέλα παραγωγής του 2018 στο περίπτερο της Ιταλικής εταιρείας.

Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουμε ένα café racer Scrambler 1100 από τη deBolex Engineering, στο οποίο οι δημιουργοί του κατασκεύασαν στο χέρι φέρινγκ, ουρά και σέλα, ενώ στα αλλαγμένα εξαρτήματα συνυπολογίζουμε τα όργανα και κλιπόν.

Δίπλα του ένα Ducati Scrambler 800, επίσης από τα χεράκια της deBolex, έχει μετατραπεί σε αγωνιστικό για το Isle of Man Tourist Trophy – είναι αυτό που πρωταγωνιστεί και στην αφίσα του Bike Shed. Ξεχωρίζει από το αλουμινένιο του κουστούμι, συμπεριλαμβανομένου του ρεζερβουάρ καυσίμου και του φέρινγκ, καθώς και από τις καθαρές του γραμμές.

Η Holographic Hammer φτιάχνει άλλο ένα café racer Scrambler, σχεδιασμένο από τον Sylvain Berneron σε συνεργασία με τη Ducati France και το περιοδικό Moto Heroes. Φορά ανεστραμμένο πιρούνι Showa 43 mm, ανθρακονημάτινες ζάντες, ένα εκλεκτό κιτ φρένων Beringer 4D και εξάτμιση Werkes USA.

Ντεμπούτο στο Bike Shed θα κάνει ένα ακόμη μοναδικό Scrambler, το οποίο ήταν κάποτε μια έκδοση Icon πριν το πιάσει στα χέρια της η εταιρεία Survivor Customs και το μετατρέψει σε ένα Flat Track Scrambler που τρέχει κανονικά στη σειρά αγώνων Hooligan Flat Track National Series και θα καταφτάσει στο Λονδίνο απευθείας από το πιο πρόσφατο αγώνα του.

Τέλος, ανάμεσα στα ξεχωριστά αυτά Scrambler, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και μια αντιπροσωπευτική επιλογή μοντέλων από τη γκάμα του 2018, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Scrambler 1100 και την έκδοση Desert Sled.

Το Bike Shed London 2018 διοργανώνεται από τις 25 ως τις 27 Μαΐου στην περιοχή Tobacco Docks, για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα.

Φωτογραφίες

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 16:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube