.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 12:56

Exoquad – Γιατί και οι χρήστες αμαξιδίου έχουν ψυχή!

Όταν έχεις ατύχημα που σε εγκλωβίζει σε αμαξίδιο, αλλά η ψυχή σου ακόμα διψά για όλα όσα έκανες και δεν σταματάς με τίποτα – Και μάλιστα, γεννάς και ένα νέο προϊόν.

Δυστυχώς, όσοι ασχολούνται με δραστηριότητες όπως η μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου/περιπέτειας, αλλά και άλλοι όπως π.χ. ποδηλάτες βουνού, πεζοπόροι κλπ., γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος για ένα ατύχημα που θα σου αλλάξει την ζωή ελλοχεύει διαρκώς. Δυστυχώς αυτό συνέβη στον Sigurd Groven, έναν φυσικοθεραπευτή από την Νορβηγία και λάτρη του Mountain bike, όταν ένα ατύχημα του προκάλεσε τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, ο Groven δεν ήθελε να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες που είχε πριν τον τραυματισμό του και, μαζί με τον Mattias Sorvestre, σχεδιαστή CAD και μηχανικό αεροσκαφών, ξεκίνησαν την Exoquad. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι και ο Sorvestre είχε τον ενδιαφέρον στο προϊόν που βλέπετε, εξερευνώντας τρόπους ώστε η σύζυγος του, άτομο με κινητικά προβλήματα, να μπορεί να τον ακολουθεί σε πεζοπορίες.

Το αποτέλεσμα; Το όχημα που βλέπετε εδώ. Το Exoquad είναι ένα τετράτροχο όχημα που προσανατολίζεται σε άτομα περιορισμένης κινητικότητας ή/και που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, ηλεκτροκίνητο και διαθέσιμο ως 2WD ή ακόμα και 4WD. Το όχημα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 6061, με πλαίσιο που περιλαμβάνει και roll bar προφανώς για την προστασία του χρήστη του σε περίπτωση ανατροπής. Το όχημα ζυγίζει 90 κιλά και φέρει 4 τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά Kenda Fatbike, υδραυλικά φρένα και τετραπλή ανεξάρτητη ανάρτηση, με δυνατότητα ρύθμισης και διαδρομές έως και 200 χιλιοστά. Στην δικίνητη έκδοση του, το όχημα φέρει 2 κινητήρες συνολικής ισχύος 7 kW (9,5 ίππων) και ροπής που αγγίζει τα 39 kgm, ενώ αν το προτιμάτε σε τετρακίνητη εκδοχή, προσθέστε άλλα δύο μοτέρ ισχύος συνολικά 1.200 Watt (1,6 ίπποι) και ροπής 12,2 kgm, στους εμπρός τροχούς. Η τελική ταχύτητα του οχήματος φτάνει τα 6 χλμ/ώρα με 4κίνηση και τα 15 χλμ/ώρα με κίνηση μόνο πίσω, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 7 ωρών, ο χρήστης μπορεί να «παίζει» για 6 ώρες.

Παράλληλα, όμως, η εταιρεία λάνσαρε και το Exogravity, το οποίο είναι ένα παρόμοιο όχημα, αλλά χωρίς μοτέρ ή μπαταρία, κατάλληλο για downhill ή dogsledding – ναι, καλά διαβάζετε! Χάρη στην απουσία του συστήματος ηλεκτροκίνησης, το Exogravity ζυγίζει μόνο 49 κιλά. Οι τιμές τους; Το Exoquad ξεκινά από τα 12.999 ευρώ (δικίνητο) και φτάνει τα 15.999 ευρώ (τετρακίνητο), ενώ το Exogravity χρεώνεται στα 7.199 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon