.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 16:07

Letbe Arthur LB 700 – Ακόμα μία κινεζική novelty που ίσως δεν δούμε στην Ευρώπη

Έχει γκατζετάκια, αλλά... όχι Euro 5.

Όσοι και όσες παρακολουθείτε την επικαιρότητα του κόσμου της μοτοσυκλέτας, έχετε καταλάβει πιθανότατα ότι δεκάδες μάρκες κυρίως από την Κίνα, ξεπετάγονται εν μία νυκτί στην επικαιρότητα και κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες (σε μεγάλο βαθμό χωρίς κάτι ιδιαίτερο), για μία θέση στον Ήλιο. Η Haojin είναι μία ακόμα από αυτές τις μάρκες και αυτή η μοτοσυκλέτα, είναι η νέα Letbe Arthur LB 700.

Πρόκειται για μία street/neoretro μοτοσυκλέτα, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, στα 700 κυβικά και με απόδοση 75 ίππων και 6,9 kgm ροπής. Βασικό point-of-selling της Arthur LB 700 είναι οι πληρέστατες ενδείξεις που μπορεί να δώσει στον αναβάτη, μέσα από μια TFT οθόνη. Πέρα από τις απαραίτητες ενδείξεις, υπάρχει και η... αμφιβόλου χρησιμότητας  απεικόνιση της γωνίας κλίσης, ζωντανά. Και λέμε αμφιβόλου χρησιμότητας διότι, όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, γνωρίζουν ότι 1) η μεγάλη γωνία κλίσης δεν σημαίνει ότι είσαι γρήγορος 2) πρέπει να οδηγείς την μοτοσυκλέτα με την ελάχιστη δυνατή κλίση και όχι την μέγιστη, σε όλες τις συνθήκες. Anyway!

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, περιλαμβάνεται επίσης keyless σύστημα εκκίνησης, αλλά και εγκατάσταση κάμερας στο εμπρός μέρος, κάτι που ακόμα αντιμετωπίζει εμπόδια στην υιοθέτηση του στας Ευρώπας, λόγω των νομοθεσιών για τα προσωπικά δεδομένα.   Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα είναι μια τυπική street, εξοπλισμένη με αναρτήσεις της KYB, διπλό δισκόφρενο εμπρός αλλά και ABS 2 καναλιών. Δυστυχώς, ακόμα μια τροχοπέδη για την άφιξη του μοντέλου στην Ευρώπη, είναι ότι η εταιρεία δεν το συμμορφώνει με τις προδιαγραφές Euro 5, αλλά σε ένα επίπεδο ανάλογο με το Euro 4. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 17:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon