.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:50

EICMA 2022 - Vent X-Rude 125 Neo-Retro Scrambler 

Τα εκτός δρόμου με ρετρό αισθητική πέφτουν βροχή από παλιές και καινούριες εταιρείες. Οι μοτοσυκλέτες που κάποτε έπρεπε να καστομάρεις για να τις δημιουργήσεις είναι πλέον «μαμίσιες»  και όλοι μπορούν να κυκλοφορούν με μία μοτοσυκλέτα παλιάς αισθητικής αλλά σύγχρονη τεχνολογικά. 
Ο Ιταλός κατασκευαστής μοτοσυκλετών Vent είναι ένας σχετικά νέος παίκτης στον κλάδο, αφού άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2017. Η μάρκα, η οποία πουλάει επίσης ποδήλατα και μοτοποδήλατα, είναι γνωστή για τις φιλικές προς τους αρχάριους κατασκευές και τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου. Στην EICMA, η μάρκα παρουσίασε μερικά δελεαστικά μοντέλα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους βετεράνους αναβάτες. 
 
vent-s-new-x-rude-125-is-an-enduro-based-neo-retro-scrambler_2.jpg
 
Ένα από αυτά, το X-Rude 125, πρόκειται να φτάσει στους εκθεσιακούς χώρους μέχρι την άνοιξη του 2023. Στην ουσία, το Vent X-Rude 125 είναι ένα νεο-ρετρό scrambler. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα scramblers, το X-Rude είναι στην πραγματικότητα ικανό εκτός δρόμου καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα enduro 125cc της Vent . Ως εκ τούτου, παρέχει παρόμοια αίσθηση οδήγησης με αυτή μίας μοτοσυκλέτας διπλής χρήσης, αλλά με κάποια από τη ρετρό γοητεία που σχετίζεται με τα scramblers. Το X-Rude μπορεί να εκτιμηθεί από έναν έμπειρο αναβάτη που αναζητά απόλαυση εκτός δρόμου, καθώς και από τη νεολαία του σήμερα που έχει εμμονή με το Instagram, αφού «γράφει» ωραία στον φακό.
 
 
vent-s-new-x-rude-125-is-an-enduro-based-neo-retro-scrambler_3.jpg
 
Από άποψη απόδοσης, το Vent X-Rude είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 124,7cc, υγρόψυκτο, Euro 5 και μεταβλητό χρονισμό - πρόκειται για τον κινητήρα της Minarelli που φορά και η Yamaha στα MT-125 και XSR125, με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA. Αν και η Vent δεν αποκαλύπτει στοιχεία απόδοσης, οι κινητήρες της είναι γνωστό ότι παράγουν 15 ίππους — ακριβώς στο όριο των περιορισμών άδειας Α1. Επιπλέον, η Vent ισχυρίζεται επίσης μια εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου 50 χιλιομέτρων ανά λίτρο.  
 
vent-s-new-x-rude-125-is-an-enduro-based-neo-retro-scrambler.jpg
 
Εμπρός έχει ανεστραμμένο πιρούνι και τροχούς 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ακτίνες, που  φορούν ελαστικά διπλής χρήσης. Όσον αφορά τα φρένα, διαθέτει εμπρός και πίσω δισκόφρενα διαστάσεων 290 χιλιοστών και 220 χιλιοστών αντίστοιχα. Αντί για ABS, το X-Rude είναι εξοπλισμένο με CBS (συνδυασμένο σύστημα πέδησης), σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας για μοτοσυκλέτες φιλικές προς τους αρχάριους στην Ευρώπη. Η Vent αναμένεται να κυκλοφορήσει το X-Rude 125 στην ευρωπαϊκή αγορά έως την άνοιξη του 2023. Υπολογίζεται ότι θα έχει λιανική τιμή 5.000 ευρώ.
 
Πηγή:  Rideapart
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon