.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:54

EICMA 2022 – Horwin Senmenti O 2023

Ίσως το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο σκούτερ στον κόσμο είναι ηλεκτρικό.

Η κινεζική Horwin παρουσίασε αυτό που η ίδια αποκαλεί ως την “πρώτη έξυπνη βιο-μηχανή”, με τον τολμηρό αυτόν τίτλο να κρύβει πίσω του ένα προηγμένο ηλεκτρικό σκούτερ.

Το πρωτότυπο Senmenti O ίσως είναι λίγο πιο “πεζό” από μια “βιο-μηχανή”, μα δεν παύει να είναι μια έκθεση τρέχουσας τεχνολογίας σε μια κατηγορία πάντως που δε μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες εκπλήξεις.

B horwin senmenti 5

Σε μια πρώτη ανάγνωση όλοι θα κολλήσουν στα νούμερα και θα έχουν απολύτως δίκιο: με μέγιστη ροπή 61.2 kgm (!!!) και ισχύ 60 hp, τελική ταχύτητα 200 km/h και όλα αυτά με ονομαστική αυτονομία 300 χιλιομέτρων (τουλάχιστον, λέει η Horwin), το σκούτερ της όντως δε μοιάζει με τίποτε άλλο εκεί έξω.

Η πηγή ενέργειάς του είναι μια μπαταρία 16.2 kWh, η οποία με τάση 400V μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πιο γρήγορους ταχυφορτιστές που είναι διαθέσιμοι σήμερα για να επιτύχει φόρτιση στο 80% σε μόλις μισή ώρα.

Με τη δύναμη αυτή, το ηλεκτρικό σκούτερ υπόσχεται επιτάχυνση από 0 σε 100 km/h σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα!

Και αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα είναι απλώς η αρχή, καθώς το Senmenti O διαθέτει κι άλλες χάρες, όπως τα δύο ραντάρ μπροστά και πίσω που φροντίζουν για την κάλυψη νεκρών σημείων (blind spot detection) και προειδοποιήσεις για κίνδυνο σύγκρουσης.

B horwin senmenti 2

Εκτός αυτών όμως, η Horwin μας λέει πως το σκούτερ της φορά έναν σκασμό συστήματα ασφαλείας, όπως ABS, traction control, έχει τρεις riding modes, αισθητήρες πίεσης ελαστικών (TPMS), όπισθεν και keyless χειρισμό.

Στα μηχανικά του μέρη οι Κινέζοι δε μας λένε και πολλά, πέραν του ότι φορά πίσω ένα αμορτισέρ αέρα που ρυθμίζει σε τρία επίπεδα, ενώ ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος κεντρικά στο σκούτερ και μεταδίδει στον πίσω τροχό μέσω ιμάντα. Βλέπουμε επίσης πως φορά μονόμπρατσο ψαλίδι μπροστά.

B horwin senmenti 6

Δίπλα στο Senmenti O βρισκόταν και ένα ακόμη πιο φουτουριστικής εμφάνισης σκούτερ, το Senmenti X, για το οποίο δεν γίνεται καμιά πρόβλεψη περί παραγωγής. Πρόκειται για ένα προχωρημένο σχέδιο που βασίζεται εν πολλοίς στην ίδια τεχνολογία, αλλά πουσαρισμένο στον κόσμο του εντυπωσιασμού: 80.5 hp, ίδιες επιδόσεις σε τελική ταχύτητα, αυτονομία, επιτάχυνση και χρόνους φόρτισης με το Senmenti O.

Για να επιστρέψουμε ξανά στο μοντέλο παραγωγής, η Horwin ανακοινώνει πως το Senmenti O έρχεται σύντομα στο δίκτυό της και μάλιστα έχει ήδη ανοίξει τις προπαραγγελίες με προκαταβολή €100.

Δε μας λέει βέβαια πολλά σημαντικά στοιχεία, όπως τι διάστασης τροχούς φορά, ή πρακτικές λεπτομέρειες όπως την ενδεχόμενη ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων και, το βασικότερο όλων, την τελική του λιανική τιμή. Τουλάχιστον μας λέει πως ζυγίζει 185.5 κιλά και το ύψος σέλας του είναι 770 mm.

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Horwin Global

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 13:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon