.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 08:56

MITT 530TT – Άλλος ένας μικρός εκφραστής της περιπέτειας

Ως προς τις on/off μοτοσυκλέτες στα χαμηλομεσαία κυβικά βαλλόμεθα πανταχόθεν, με το νέο «χτύπημα» να έρχεται από την Ιβηρική.

Η MITT είναι ένας ευρωπαίος κατασκευαστής μοτοσυκλετών που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η μάρκα είναι δημοφιλής στους εκεί πρωτόλειους αναβάτες εδώ και αρκετό καιρό χάρη στα προσιτά δίτροχα της. Η εν λόγω εταιρεία είναι σε θέση να τιμολογεί τις μοτοσυκλέτες της χαμηλά χάρη στην –σωστά μαντέψατε- προμήθεια των προϊόντων της από Κινέζους κατασκευαστές και στη συνέχεια με τη διάθεση τους μέσω rebranding και με το όνομα MITT στην Ευρώπη.

MITT2.jpg

Ωστόσο, με την ξαφνική εισροή μεγαλύτερων, ισχυρότερων μοτοσυκλετών από Κινέζους κατασκευαστές, είναι αναμενόμενο και για τη MITT να το εκμεταλλεύεται λανσάροντας μια νέα μοτοσυκλέτα «περιπέτειας» που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τα Honda CB500X και Benelli TRK 502. Το όνομα αυτής 530TT Adventure και αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα μοντέλων της MITT μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τις επιδόσεις, διαθέτει έναν παράλληλο δικύλινδρο κινητήρα 476 κ.εκ. με ισχύ 47,5 ίππων και ροπή 42,7Nm. Εντός πρακτικά συναντάμε έναν κινητήρα με «δανεική» αρχιτεκτονική από τα δίδυμα 500cc της Honda.

MITT1.jpg

Τraction control και τα πολλαπλά προγράμματα οδήγησης δε θα βρείτε, παρά ένα βασικό ABS στα διπλά μπροστινά δισκόφρενα και το μονό πίσω δισκόφρενο. Είναι ενδιαφέρον όμως ότι η MITT έχει τοποθετήσει στο 530TT με ρυθμιζόμενη μπροστινή και πίσω ανάρτηση, που αποτελείται από ανεστραμμένα πιρούνια μπροστά και ένα κεντρικά τοποθετημένο μονοσόκ στο πίσω μέρος. Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αμφότεροι οι ακτινωτοί τροχοί είναι 17 ιντσών.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλήρη φωτισμό LED, ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT και προστατευτικά πρόσκρουσης και προστατευτικό ψυγείου. Διατίθεται επίσης στάνταρ με ένα πλήρες σετ αποσκευών — πλαϊνές θήκες από αλουμίνιο και top box.

Στην Ισπανία, το MITT 530TT Adventure κυκλοφόρησε για 7.095 ευρώ, μια αντικειμενικά καλή τιμή, ενώ μένει να δούμε αν το 530TT Adventure θα φτάσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 08:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon