.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 11:34

Horex VR6  Raw99. 100 χρόνια σε δύο τροχούς

Η ιστορική φίρμα της Horex  του χρόνου κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Ήταν το 1923 όταν ο 22χρονος Fritz Kleemann ίδρυσε την εταιρεία Horex ενώ ταυτόχρονα είχε και αγωνιστικές επιτυχίες με την πρώτη μοτοσυκλέτα των 250cc που κατασκεύασε η οποία ήταν σχεδιασμένη από τον Eduard Freise. Το όνομα Horex ήταν συνθετικό του τόπου καταγωγής του Kleemann, Bad Homburg και το Rex το πήρε από τη φίρμα του οικογενειακού εργοστασίου που έφτιαχνε βάζα για μαρμελάδα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 
Το επετειακό μοντέλο βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο VR6 το οποίο διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, Raw, Classic και Café Racer. Οι μοτοσυκλέτες, όπως και η Raw99 φοράνε τον μοναδικής σχεδίασης εξακύλινδρο κινητήρα ο οποίος έχει πλάτος μόλις 43 εκατοστά.
 
HOREX_VR6_RAW99_Redline-8.jpg
Είναι V με τρεις κυλίνδρους μπροστά και τρεις πίσω σε  γωνία 15 μοιρών. Έχει χωρητικότητα 1286cc και αποδίδει 162  ίππους. Έχει τρεις εκκεντροφόρους και τρεις βαλβίδες ανά κύλινδρο, σύνολο 18. Το «εργοστάσιο» έχει 13kgm ροπής, ελέγχεται από εξατάχυτο κιβώτιο και συνολικά ζυγίζει 216 κιλά, 5 λιγότερο από την απλή Raw ένεκα των τμημάτων που έχουν αντικατασταθεί από ανθρακόνημα στην εκδοση Raw99, όπως το πίσω  υποπλαίσιο, τα φτερά των τροχών, το προστατευτικό της αλυσίδας, τα όργανα, η βάση του εμπρός φαναριού, τα μαρσπιέ και το τιμόνι. 
HOREX_VR6_RAW99_Redline-14.jpg
 
Οι αναρτήσεις είναι Ohlins, με εμπρός αντεστραμμένο πιρούνι 43mm και πίσω πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ TTX36.
 
Τα κορυφαία περιφερειακά συνεχίζονται με φρένα Brembo τα οποία εφοδιάζονται με ABS τα οποία προέρχονται απευθείας από αγώνες ταχύτητας.
 
Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε 99 κομμάτια και θα πωλείται προς €49.500. Υπομονή μέχρι τον Μάρτιο του 2023 που αναμένεται να βγει η πρώτη από την γραμμή παραγωγής. 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon