.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 15:45

Horex VR6 RAW - Intermot 2018

 

Το τρίτο χτύπημα

 

Πάνε κάμποσα χρόνια πια από την επιστροφή της Horex στη ζωή, με τον μοναδικό VR6 κινητήρα της, έναν εξακύλινδρο 1,218 κυβικών που βασίζεται σε ένα σχέδιο της Volkswagen.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει τους κυλίνδρους σε διάταξη V με πολύ μικρή γωνία μεταξύ τους, έτσι ώστε να τους στριμώξει τόσο κοντά μεταξύ τους που να μοιάζει με εν σειρά εξακύλινδρο, αλλά με πλάτος τετρακύλινδρου.

Μέχρι τώρα η Horex διέθετε δύο χειροποίητες εκδόσεις, την Classic και την Café Racer, με κυρίως αισθητικές διαφορές μεταξύ τους – και αυτό δε φαίνεται να αλλάζει.

horexraw19hijpg

Η τρίτη μοτοσυκλέτα της σύγχρονης εποχής της Horex μόλις παρουσιάστηκε στην Intermot και στην ουσία είναι άλλη μια ίδια με μερικές διαφορές στον εξοπλισμό και στα χρώματα.

Ονομάζεται RAW (δηλαδή Ωμή), είναι κατάμαυρη και φορά τον γνωστό κινητήρα στη γνωστή του κατάσταση απόδοσης, ήτοι 163 ίπποι και 13 κιλά ροπής.

horexraw15hijpg

Ξεχωρίζει από το χρώμα του, τη νέα εξάτμιση, χυτές ζάντες που γλιτώνουν 4 κιλάκια (από τα 224 του βασικού μοντέλου) και τη μεγάλη οθόνη στα όργανα με – έκπληξη! – τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone.

Θα κοστίζει €35,000, δηλαδή θα είναι πλέον το φθηνότερο μοντέλο στη γκάμα της ιστορικής εταιρείας, καθώς το Classic ξεκινά από 38,500 και το Café Racer από 42,500. Αν τρομάξατε με τις τιμές, σκεφτείτε ότι αυτές είναι με ΦΠΑ Γερμανίας, δηλαδή 19% και όχι το όλο δικό μας 24%.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon