.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:08

Dayi E-Odin Pro - Νέο ηλεκτρικό streetfighter

Αυτό που ήταν αναμενόμενο με τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, συμβαίνει ήδη στην Ασία. Αν και η Ευρώπη έχει ανακοινώσει το τέλος της παραγωγής θερμικών κινητήρων για το 2035, φαίνεται ότι στην Ασία όλο και ξεπηδούν εργοστάσια με ηλεκτροκινητήρες έτοιμους να αντικρίσουν την ευρωπαϊκή αγορά.
Νέα τεχνολογία, ευκολότερη παραγωγή, και πλέον περισσότερο από μία δεκαετία από το όριο, υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες που ετοιμάζουν το έδαφος.
Η Dayi Motors είναι μία από αυτές τις εταιρίες που προσφέρουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το E-Odin Pro να μοιάζει αρκετά συμβατό με μοτοσυκλέτες με θερμικό κινητήρα. Μία naked / streetfighter κατασκευή με τον προβολέα να θυμίζει έντονα τόσο BMW S 1000R όσο και Kawasaki Z750, μόνο που η συγκεκριμένη δεν ακουμπάει ούτε τα μισά άλογα από τις προαναφερθείσες.
Η απόδοση είναι παρόμοια μίας μοτοσυκλέτας 125 κυβικών εκατοστών με 13,5 ίππους με το μοτέρ να βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω τροχό. 
 
Έχει ως προορισμό την κατηγορία διπλώματος Α1 ενώ μπορεί να αυξηθεί η ιπποδύναμη του με ανάλογες επιπτώσεις στην άδεια οδήγησης. Η αυτονομία του κυμαίνεται από 129 χιλιόμετρα έως 210 σύμφωνα με την εταιρία, με μία φόρτιση. Διαθέτει ως standard φορτιστή τύπου Α2 ώστε να φορτίζει γρήγορα.
Αυτό που το κάνει πραγματικά ενδιαφέρον όμως σε σχέση με ότι έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, είναι πως διαθέτει ένα κιβώτιο ταχυτήτων τριών σχέσεων και όπισθεν - σίγουρα κάτι που το φέρνει πιο κοντά στις κλασικές μοτοσυκλέτες με θερμικό κινητήρα, ενώ παίζει και ρόλο στην κατανάλωση. 
Σε άλλα... "μοτοσυκλετιστικά", διαθέτει τροχούς 17 ιντσών, δύο δίσκους μπροστά με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, όρθια θέση οδήγησης, ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και φτάνει στα 197 κιλά.
Άλλα τεχνικά στοιχεία δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, όμως, το νέο Dayi E-Odin έχει ήδη πάρει έγκριση για πώληση στην Ευρώπη, οπότε σύντομα θα έχουμε την πρώτη είσοδο σε κάποια χώρα, και φυσικά τιμές και διαθεσιμότητα.

 2021-dayi-motors-e-odin---luggage-side_1-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon