.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 11:53

QJ Motor – Διαρροή νέων μοντέλων

Η κινεζική εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει επέκταση προς τη Δύση και αυτές είναι κάποιες από τις νέες μοτοσυκλέτες που ετοιμάζει.

Η QJ Motor δεν δραστηριοποιείται εκτός Κίνας ακόμη, ωστόσο αρκετές μοτοσυκλέτες της μας είναι πολύ γνωστές καθώς κυκλοφορούν στα μέρη μας με το σήμα της Benelli – η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο. Σύντομα μάλιστα θα γνωρίσουμε και άλλα μοντέλα της, καθώς η QJ θα στηρίξει το άνοιγμα της MV Agusta σε μικρούς κυβισμούς.

Η παρουσία της στην πρόσφατη EICMA 2021 στο Μιλάνο για πρώτη φορά έρχεται ως επιστέγασμα όλων των φημών που καιρό τώρα έρχονται από Ασία και θέλουν την QJ να επεκτείνεται δυναμικά στις δυτικές αγορές, ακολουθώντας ένα νέο ρεύμα που έχει κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στα μέρη μας.

Πρόσφατη κυκλοφορία εγγράφων έγκρισης τύπου από τη σχετική υπηρεσία της Κίνας μας προσφέρει μια κλεφτή ματιά στα επόμενα βήματα της QJ, τα οποία ενδέχεται να έχουν διπλό ενδιαφέρον για μας: αφενός γιατί μπορεί να εισαχθούν στην Ευρώπη αυτά ακριβώς τα μοντέλα, αφετέρου γιατί κάποια από αυτά πιθανότατα θα περάσουν και στη γκάμα της Benelli.

Πρώτο απ’ όλα ξεχωρίζει το ανανεωμένο τετρακύλινδρο 600RR (κεντρική φωτογραφία) με τον κινητήρα να αποδίδει 87 ίππους, δηλαδή 7 περισσότερους από πριν. Η εμφάνιση έχει φρεσκαριστεί επίσης, ενώ η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται και με αεροδυναμικά φτερά.

Τα φρένα υπογράφει η Brembo, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Marzocchi, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την QJ Motor για να κατασκευάζει η δεύτερη τις ιταλικές αναρτήσεις και στην Κίνα.

qj srv500

Μια νέα έκδοση του cruiser SRV500 κάνει την εμφάνισή της, φέρνοντας πιο κλασική σχεδίαση με στρογγυλό φανάρι στη μοτοσυκλέτα. Το τρέχον σχέδιο του SRV500 φέρνει περισσότερο σε Ducati Diavel, ωστόσο φαίνεται πως οι Κινέζοι χρησιμοποιούν έξυπνα τη μοτοσυκλέτα τους για μια νέα εκδοχή που μοιάζει να στοχοποιεί ευθέως το Honda Rebel 500.

Σε κάθε περίπτωση, στην καρδιά του SRV500 βρίσκεται ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των Benelli TRK502.

QJMotor srk400 

Η τρίτη είδηση που βγαίνει από τα κινεζικά έγγραφα αφορά το γυμνό SRK400, το οποίο παρουσιάστηκε και στην EICMA, με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 399 cc και απόδοση 44 ίππων. Πρόκειται για τη νέα μονάδα που διαδέχεται την προηγούμενη των 350 cc (36 hp), η οποία δεν μας είναι γνωστή καθώς δεν έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της Benelli ως τώρα.

Η είδηση που έχουμε εδώ είναι μια παραλλαγή της μοτοσυκλέτας που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, στην οποία η αισθητική έχει αλλάξει λίγο θυμίζοντας MV Agusta Brutale, κυρίως χάρη στον πλαγιασμένο προβολέα του.

Φυσικά και είναι πρόκληση να κάνουμε τη σύνδεση με τη δεδομένη συνεργασία των MV και QJ για να εικάσουμε πως αυτή θα μπορούσε να είναι και η πρώτη κοινή τους μικρή μοτοσυκλέτα, αλλά ίσως είναι πολύ νωρίς για να το πούμε.

Δοθέντος πως πριν λίγο καιρό στην EICMA η QJ Motor εξέθεσε τη γκάμα του 2022 δίχως τις μοτοσυκλέτες που αποκαλύφθηκαν τώρα, δεν αποκλείεται αυτά να είναι μοντέλα για τη γκάμα του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon