.
Κατηγορία QJ Motors
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 14:02

QJMotor QJ7000D - Νέα στοιχεία για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της μητρικής της Benelli

Μέσα στο καλοκαίρι του 2021 είχαμε αναφερθεί σε μια επερχόμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της QJMotor, μητρικής της Benelli. Τώρα η εταιρεία κατέθεσε πατέντες για το νέο της δίκυκλο, προμηθεύοντας μας με νέες φωτογραφίες.

Το όνομα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας (QJ7000D) αποκαλύπτει την επίσημη απόδοση σε Watt, αν και τα 7kW (9,4 hp) αφορούν στην συνεχόμενη (continuous) δύναμη της μοτοσυκλέτας, με τη μέγιστη δύναμη να φτάνει τα 10 kW (13,4 hp), ισοδύναμη με ενός τετράχρονου μοντέλου 125 κυβικών εκατοστών.

Οι νέες πατέντες περιλαμβάνουν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μικρές διαφορές στο design σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει τον Ιούνιο του 2021.

H πιο χτυπητή αλλαγή αφορά στον χώρο του “ρεζερβουάρ”, ή από το μέρος τέλος πάντων όπου θα βρισκόταν το ρεζερβουάρ σε μια θερμική μοτοσυκλέτα. Εκεί ο αναβάτης θα μπορεί να αποθηκεύσει ένα full-face κράνος. Ενώ στην πρωτότυπη μορφή της μοτοσυκλέτας ο χώρος ήταν ανοιχτός (πιθανώς για να καταδεικνύει πως αποτελεί αποθηκευτικό χώρο), στις πατέντες αυτός είναι σχεδόν εντελώς κλειστός για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αναρωτιόμαστε μήπως θα έπρεπε να είναι εντελώς κλειστός, για την περίπτωση βροχής, αλλά καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο των πατεντών αναμένουμε ακόμα κάποιες αλλαγές.

Η QJ7000D θα διαθέτει manual κιβώτιο ταχυτήτων, στοιχείο που θα φέρνει την εμπειρία οδήγησης πιο κοντά σε αυτή μιας βενζινοκίνητης μοτοσυκλέτας, με το λεβιέ ταχυτήτων στο πόδι όπως έχουμε συνηθίσει αλλά και με συμπλέκτη στο χέρι!

Έτσι θα έχουμε και ποδόφρενο, ενώ στη δεξιά μανέτα θα έχουμε το μπροστινό φρένο.

Η QJMotor κάνει λόγο για 105 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα από μια μπαταρία 72V, 60Ah, ενώ οι νέες πατέντες δείχνουν πως δεν θα αργήσουμε να δούμε τη μοτοσυκλέτα να περνά στην παραγωγή.

Εμείς ελπίζουμε να δούμε τη μοτοσυκλέτα και στην Ευρώπη, ως μια οικονομική και όμορφη πρόταση στις μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, κάτω από το όνομα της Benelli.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon