.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 19:16

Colove 800X - Νέα κινέζικη adventure μοτοσυκλέτα στα σκαριά

Μετά τη CFMOTO με την MT800, τώρα κι η κινέζικη Colove, παρουσίασε έναν κινητήρα που… μυρίζει ΚΤΜ 790, και σχέδια που δείχνουν τη δική της Adventure μοτοσυκλέτα στα 800 κ.εκ.

Σημειώστε πως η Colove μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τη μοτοσυκλέτα που θα έρθει κοντά μας ως Daytona Maverick 500, ενώ στην Ισπανία πωλείται ως Macbor Montana XR5 και στην Ινδονησία ως Maverick MV500 από τη Hunter Motorcycles.

Τώρα, ο ιδρυτής της Colove, Zhang Xue παρουσίασε μέσω διαδικτύου στην Κίνα τα σχέδια της φίρμας για μια μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα που θα ακούει στο όνομα 800Χ και θα φορά κινητήρα που δείχνει ύποπτα όμοιος με εκείνον του 790 Adventure της ΚΤΜ.

Κι οι ομοιότητες δεν σταματούν στην εμφάνιση, καθώς οι διαστάσεις των κυλίνδρων είναι ίδιες ακριβώς, με 88 mm διάμετρο και 65.7 mm διαδρομή.

Διαφορετική είναι παρόλα αυτά η συμπίεση, στο 13:1 αντί του 12,7:1 της ΚΤΜ, ενώ υπάρχουν και άλλες διαφορές στα κάρτερ, την κεφαλή, και αλλού.

Αν τώρα η Colove έχει συνάψει συμφωνία με την ΚΤΜ, όπως έχει κάνει η CFMOTO, αυτό δεν αναφέρεται πουθενά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Στην παρουσίαση είδαμε και 3 σκίτσα της επερχόμενης μοτοσυκλέτας που δείχνουν πιθανές κατευθύνσεις στις οποίες θα πατήσει η σχεδιαστική ομάδα της φίρμας, ενώ το 800Χ αναμένεται να παρουσιαστεί τουλάχιστον σε πρωτότυπη μορφή κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Και στα 3 σκίτσα η μοτοσυκλέτα διαθέτει ανάποδο πιρούνι, ατσάλινο πλαίσιο, και ελαστικά με τακούνια, όμως οι εμφανίσεις διαφέρουν αρκετά.

Στις 2 έχουμε προτεταμένο ψηλό φτερό, όπως στα V-Strom της Suzuki, ενώ στο τρίτο σκίτσο οι ομοιότητες με το Yamaha Tenere 700 είναι μεγάλες.

Η εταιρεία κάνει λόγο για βάρος 180 κιλών (πιθανότατα αναφέρονται στο στεγνό βάρος), ρεζερβουάρ 23 λίτρων (!), διαδρομές αναρτήσεων 240 mm, και ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 255 mm.

Στα highlights της μοτοσυκλέτας αναφέρονται τα εξής: Ride-by-wire στο γκάζι, Quickshifter, Riding Modes, Cornering ABS, Traction Control, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, πλοήγηση GPS, κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 19:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon