.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 11:26

SEAT MÓ eScooter 125 – Στις αγορές από τον Νοέμβριο 2020

Η ισπανική εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο του νεοσύστατου τμήματος Urban Mobility, ένα ηλεκτρικό σκούτερ προδιαγραφών Α1.

Πριν περίπου έναν χρόνο η SEAT είχε αποκαλύψει στην έκθεση Barcelona Smart City Expo World Congress 2019 τις προθέσεις της να μπει στον χώρο των ηλεκτροκίνητων ελαφριών οχημάτων πόλης στήνοντας ένα νέο τμήμα και τις κατάλληλες συνέργειες.

Εκεί είχε εκθέσει δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα, ένα πατίνι κι ένα σκούτερ, με το δεύτερο να κάνει μόλις τώρα την εμφάνισή του σε μορφή τελικής παραγωγής. Η κατασκευή του έγινε σε συνεργασία με την επίσης ισπανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ Silence.

SEAT MO 17 HQ

Συγκριτικά με το πρωτότυπο το MÓ eScooter 125 διατηρεί τις γενικές του γραμμές, προσαρμόζοντας το φουτουριστικό μούτρο του πρωτοτύπου σε μια πιο λογική μορφή με τον απαραίτητο εξοπλισμό δρόμου.

Αυτό που ξεχωρίζει στο ισπανικό eScooter είναι η μεγάλη μπαταρία 5.6 kWh λιθίου-ιόντων του που τοποθετείται χαμηλά μπροστά από τον πίσω τροχό και αφαιρείται συρταρωτά προς το πλάι - εξοπλισμένη με τηλεσκοπικό βραχίονα και ροδάκια! Θα είναι οπωσδήποτε πολύ χρήσιμα, καθώς η μπαταρία μόνη της ζυγίζει περίπου 40 κιλά...

Μπορεί να φορτιστεί πάνω στο σκούτερ με τον ενσωματωμένο φορτιστή, αλλά και από την άνεση του σπιτιού, αφού αφαιρεθεί, σε μια κοινή οικιακή παροχή σε 6-8 ώρες.

SEAT MO 13 HQ

Η μπαταρία αυτή τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού που αποδίδει σταθερά 9.4 hp (7 kW) με μέγιστη τιμή 12 hp (9 kW), ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει ως τα εντυπωσιακότατα 24.5 kg.m. Η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 95 km/h και η μέγιστη ονομαστική αυτονομία του στα 137 χιλιόμετρα. Όπως είναι προφανές, οι προδιαγραφές του είναι ανάλογες των διπλωμάτων οδήγησης Α1, εξ ου και η προσθήκη του 125 στην ονομασία του σκούτερ.

Κυλά σε τροχούς 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, ζυγίζει 155 κιλά με τον βασικό του εξοπλισμό και διαθέτει τρεις επιλέξιμες στάθμες απόδοσης του κινητήρα, Eco, City και Sport.

Η έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας πολύ χαμηλά στο πλαίσιο επιτρέπει για έναν πρωτόγνωρα μεγάλο (για ηλεκτρικό μοντέλο) αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο full face κράνη.

SEAT MO 57 HQ

Το MÓ eScooter 125 συνοδεύεται από μια αφιερωμένη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα, μέσω της οποίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιεί το σκούτερ από μακριά, να έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως η στάθμη της μπαταρίας, αυτονομία, διαγνωστικά και ειδοποιήσεις ασφαλείας, αλλά και εντοπισμό του σκούτερ σε πραγματικό χρόνο – αν λ.χ. δεν θυμάσαι πού το πάρκαρες.

Συνοδεύεται από μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ και ρουχισμού, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το κράνος που εξοπλίζεται με Smart Light (Έξυπνο Φως). Αυτό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και συνδέεται ασύρματα με το σκούτερ για να λειτουργεί ως ένα επιπλέον φως φρένου.

Επιπλέον, σε περίπτωση ατυχήματος το φως αυτό στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και, αν δεν πάρει απάντηση εντός ενός λεπτού, ειδοποιεί τις δηλωμένες επαφές έκτακτης ανάγκης του για το ατύχημα.

SEAT MO 70 HQ

Ακόμη, είναι σχεδιασμένο και για το στήσιμο επαγγελματικού στόλου, είτε για τις ανάγκες μιας εταιρείας ή για προγράμματα ενοικίασης, με κάποιες ανάλογες λειτουργίες (λ.χ. η εύρεση από την εφαρμογή του κοντινότερου διαθέσιμου σκούτερ, όπως συμβαίνει με τα ενοικιαζόμενα πατίνια) ενσωματωμένες στη συνοδευτική εφαρμογή.

Το SEAT MÓ eScooter 125 αναμένεται να διατεθεί στην αγορά από τον Νοέμβριο 2020 με αρχική λιανική τιμή (στην Ισπανία) €6,250.

Σε σχετική μας ερώτηση στην ελληνική αντιπροσωπεία της SEAT, Βελμάρ, δεν ήταν ακόμη γνωστό αν και πότε μπορεί να έρθει και στη χώρα μας.

Δείτε το εδώ: https://www.seat.com/mobility/mo/e-scooter-125.html

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 15:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon