Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 13:32

Jawa Perak - Το επίσημο, ατμοσφαιρικό Video

Στις 15/11/2019, η Jawa παρουσίασε επίσημα το 3ο μοντέλο της γκάμας της, το bobber "Perak", για το οποίο γύρισε ένα εξαιρετικό βίντεο, το οποίο θα ζήλευαν πολλοί Ιάπωνες, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί κατασκευαστές.

Το Perak έχει bobber design, ενώ συγκρινόμενο με τα άλλα 2 μοντέλα, διαθέτει πιο ισχυρό κινητήρα, μεγαλύτερης χωρητικότητας, ενώ παράλληλα είναι και το ακριβότερο από τα μέχρι τώρα μοντέλα της ινδικής πλέον Jawa.

Η επίσημη παρουσίαση του Perak έγινε στην Ινδία, και συνέπεσε -καθόλου τυχαία- με την ολοκλήρωση της πρώτης επετείου της Jawa, στη νέα της εποχή.

Αντίπαλος του Perak στην Ινδία είναι το Royal Enfield Thunderbird 500X, αν και από στιλ το Perak παίζει σε άλλο επίπεδο.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τη Jawa, και οι παραδόσεις από τις 2 Απριλίου του ίδιου έτους.

Ο κινητήρας του Perak είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετράχρονος, με 2 εκκεντρoφόρους επικεφαλής, και παράγει 30 hp και 3 kgm ροπής, από 334 κυβικά εκατοστά.

Μάλιστα το μοτέρ είναι το πρώτο Jawa που ο κινητήρας του πληροί τις ινδικές προδιαγραφές BS6, ενώ διαθέτει δικάναλο ABS και μας γεμίζει ελπίδες πως θα το δούμε κάποια στιγμή και στην Ευρώπη.

Οι ακτινωτοί τροχοί του είναι 18 και 17 ιντσών, ενώ τα ελαστικά είναι φαρδύτερα από εκείνα που φορούν τα άλλα Jawa.

Αρκετά όμως με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς το πολύ καλό βίντεο περιμένει να το τιμήσετε με την παρουσία σας.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 13:48

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube