.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:01

Arc Vector 2019 – EICMA

Η πιο εξελιγμένη μοτοσυκλέτα του πλανήτη;

Μας πρωτοσυστήθηκε πριν περίπου έναν μήνα και λίγο πριν την EICMA μας άνοιξε την όρεξη με πομπώδεις δηλώσεις. Μετά και την επίσημη παρουσίασή της στο Μιλάνο, η Arc συνέχισε με βαρύγδουπες και εξαιρετικά φιλόδοξες εξαγγελίες.

Πρόκειται για μια χειροποίητη και συλλεκτική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και το γεγονός αυτό ήδη εξηγεί γιατί η τιμή της ξεκινά από τα €103,000 ευρώ (£90,000). Το φιλόδοξο πλάνο της Arc προβλέπει την παραγωγή του Vector σε 399 κομμάτια σε έναν χρόνο. Και γιατί 399; Μα διότι τόσα είναι τα Volt λειτουργίας της μπαταρίας του.

Στην ουσία τώρα, η Arc έχει χτίσει τη μοτοσυκλέτα της πάνω σε μια όντως πρωτοποριακή βάση. Η μπαταρία της είναι ενεργό μέρος του ανθρακονημάτινου μονοκόκ πλαισίου και μας πληροφορεί πως την προμηθεύεται κατ’ αποκλειστικότητα από τη Samsung.

3 analytical left 01 1 0000

Πρόκειται για μια νέας τεχνολογία μπαταρία, η οποία ζυγίζει αρκετά λιγότερο από τις κλασικές που βρίσκουμε στις περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και επιτρέπει στο Vector να ζυγίζει 220 κιλά – δηλαδή συγκρίνεται με τις συνήθεις σπορ μοτοσυκλέτες και οπωσδήποτε είναι σημαντικά ελαφρύτερη από οποιαδήποτε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην κατηγορία του.

Από πλευράς επιδόσεων το Vector δεν τα πάει και άσχημα: 140 άλογα, 40 κιλά ροπής, 200 km/h τελική και μόλις 3.1 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h. Η απόδοση ρυθμίζεται σε διάφορες riding modes, με τις κλασικές Road, Rain, Sport, Track και Eco, αλλά και τη μυστηριώδη Euphoric (Ευφορική).

Η Arc εξοπλίζει τη μοτοσυκλέτα της με αναρτήσεις Ohlins, τόσο πίσω (ΤΤΧ36), όσο και στο περίτεχνο μπροστινό σύστημα (ILX36), της φορά φρένα από τη σειρά Brembo Stylema και ανθρακονημάτινες ζάντες BST.

3 analytical 3 quarter 01

Φυσικά, το Vector δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς το κράνος Zenith και το δερμάτινο τζάκετ Origin, τα οποία αμφότερα συμβάλλουν ενεργά στην πρωτόγνωρη αίσθηση οδήγησης που μας υπόσχεται η Arc.

Αφενός το κράνος διαθέτει ενσωματωμένο head-up display (HUD), γεγονός που δικαιολογεί την απουσία οργάνων από την ίδια τη μοτοσυκλέτα, ενώ το τζάκετ είναι επενδυμένο με απτικούς αναμεταδότες (haptic transmitters), οι οποίοι μεταφέρουν πληροφορία στο σώμα μέσω της αίσθησης της αφής.

BLACK ARC HELMET 09

Το κράνος είναι βασισμένο στο μοντέλο Heroine της Hedon και το HUD του συμπεριλαμβάνει ενδείξεις οργάνων (ταχύτητα, στροφές κλπ), ζωντανή ροή εικόνας από κάμερες στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, πλοήγηση, αλλά και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας.

Για το μπουφάν τα παραδείγματα είναι ακόμη πιο προβοκατόρικα, καθώς μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις φάσεις λειτουργίας: στην Urban Mode η ασφάλεια παίρνει τον πρώτο λόγο ειδοποιώντας τον αναβάτη με ένα ελαφρύ σκούντημα στον ώμο για επερχόμενα οχήματα από τυφλά σημεία, στη Sport περνά αισθητήριες πληροφορίες που σχετίζονται με τη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας (αν το καταλάβατε, εξηγήστε το και σε μας), ενώ στη Euphoric Mode συντονίζεται με τη μουσική μεταδίδοντας το μπάσο του ήχου μέσω των αναμεταδοτών αφής. Κοινώς, άντε γεια.

Αυτή τη στιγμή το Arc Vector έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του και βρίσκεται σε φάση έγκρισης Τύπου για την Ε.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνείτε με την εταιρεία για τα περεταίρω

Φωτογραφίες Vector

Φωτογραφίες Zenith

Φωτογραφίες Origin

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon