.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 13:23

Εnergica – Πρωτότυπο Bolid-E, σε συνεργασία με την Samsung!

O κολοσσός των ηλεκτρονικών στους δύο τροχούς με smart τρόπο

Αυτή και αν είναι συνεργασία κορυφής! Η Energica, μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, παρουσίασε τα πρωτότυπο Bolid-E, συνεργαζόμενη στενά με την Samsung, σε μια σύμπραξη που έχει τον τίτλο Smart Ride.

samsung energica 4

Ως βάση, χρησιμοποιήθηκε το naked μοντέλο της Energica Εva EsseEsse9,  το οποίο επανασχεδιάστηκε αποκτώντας μια πολύ φουτουριστική και επιθετική εμφάνιση. Η Samsung, ανέλαβε τον “smart” εξοπλισμό την μοτοσυκλέτας, με μια πρωτοποριακή προσέγγιση.

Συγκεκριμένα, στην θέση των καθρεπτών, έχουν τοποθετηθεί δύο συσκευές Galaxy A8, με απενεργοποιημένη την λειτουργία του τηλεφώνου αλλά διατηρώντας όλες τις άλλες δυνατότητες τους.

samsung energica 1

Στις οθόνες των συσκευών, ο αναβάτης μπορεί φυσικά αν δει μια πολύ ευρεία απεικόνιση του πίσω πεδίου, χωρίς να υπάρχουν νεκρές γωνίες. Η μοτοσυκλέτα έχει εγκατεστημένες δύο κάμερες, μπροστά και πίσω, οι οποίες καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τα τεκταινόμενα, με δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων φυσικά.

Ένα λογισμικό, ανιχνεύει τους πιθανούς κινδύνους στον δρόμο και ενημερώνει με προειδοποιήσεις που προβάλλονται στους “smart καθρέπτες” για πεζούς και εμπόδια στον δρόμο. Παράλληλά μέσω της διασύνδεσιμότητας, ο αναβάτης έχει πρόσβαση σε πολλές σχετικές με την κίνηση του στον δρόμο πληροφορίες, που αφορούν στην κίνηση, στον καιρό και σε προειδοποιήσεις για έργα ή ατυχήματα που θα συναντήσει στην πορεία του.   

samsung energica 8

To GPS των συσκευών αυτών, επιτρέπει φυσικά δυνατότητες πλοήγησης αλλά και ακριβούς καταγραφής του στίγματος της μοτοσυκλέτας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ένας αναβάτης μπορεί να συλλέξει αρκετές πληροφορίες σχετικά με μια διαδρομή του  ή να παρακολουθεί την πορεία της μοτοσυκλέτας από μακριά σε περίπτωση που αυτή έχει δανειστεί, ενοικιαστεί ή κλαπεί.

Τέλος, ένα smart watch (της Samsung φυσικά), μπορεί να αντικαταστήσει το κλειδί της μοτοσυκλέτας, με το μόνο που χρειάζεται για την εκκίνηση, να είναι η εγγύτητα του ρολογιού  με το δίκυκλο, κάτι αντίστοιχο με τα wireless keys, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κωδικός για το “ξεκλείδωμα” της μοτοσυκλέτας μπορεί να αποσταλεί και σε άλλους χρήστες αν ο αναβάτης το επιθυμεί.

samsung energica 12

Το Bolid-E, μπορεί να είναι ένα concept αλλά η τεχνολογία του και οι εφαρμογές της Samsung, δεν αποτελούν μια μακρινή μελλοντική προοπτική, είναι σε κάθε περίπτωση στοιχεία άμεσα υλοποιήσιμα και εφαρμόσιμα.

Το δε γεγονός ότι η Samsung εμπλέκεται άμεσα με τους δύο τροχούς (έχει υπάρξει και παλιότερα τέτοια περίπτωση, σε άλλο πεδίο), είναι αν μη τι άλλο θετικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι πολλές από τις δυνατότητες του smart ride συστήματος της, αφορούν εφαρμογές ενοικίασης δίτροχων ή παρακολούθησης στόλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 13:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon