.
Κατηγορία Διάφορα
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 13:35

Η MondialMoto παρουσιάζει την πρώτη V5 superbike παραγωγής

Ένας κλώνος του RC211V θα κυκλοφορεί σύντομα ανάμεσά μας

Από το 2002 που πρωτοπαρουσιάστηκε, το V5 αγωνιστικό της Honda για τα MotoGP μεγαλούργησε στα χέρια του Valentino Rossi και έχτισε έναν θρύλο γύρω του με την πρώτη. Στα λιγοστά χρόνια που έτρεξε στις πίστες του παγκοσμίου, πριν οι κανονισμοί το γυρίσουν στα 800 κυβικά το 2007, πήρε τρεις τίτλους αναβατών (με Valentino Rossi και Nicky Hayden) και τέσσερις τίτλους κατασκευαστών.

Από την πρώτη στιγμή υποτέθηκε πως η μετάβαση από τα δίχρονα 500 στα τετράχρονα 990 (και μετά 800) έκρυβε πίσω της μια διάθεση των εργοστασίων να παράξουν ρέπλικες δρόμου αυτών των απίστευτων μοτοσυκλετών - κάτι που ουδέποτε έγινε, με την εξαίρεση του σπανιότατου Ducati Desmosedici.

Ειδικά για το RC211V της Honda, οι επαναλαμβανόμενες φήμες για το περίφημο V5 δρόμου – πρωτίστως από τον Ιαπωνικό και τον Αγγλικό Τύπο – έφτασαν σε επίπεδα ανέκδοτου, κάτι σαν ένα ετήσιο πανηγυράκι photoshop και κούφιων υποσχέσεων κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο. Να όμως που τελικά ακόμη και αυτό το σχέδιο βρίσκει τελικά τον δρόμο του, όχι όμως από τη Honda.

Η MondialMoto είναι μια νέα Ιταλική εταιρεία που δε σχετίζεται με την ιστορική FB Mondial που γνωρίζουμε από τα Hipster 125 και 300. Εγκατεστημένη στην περίφημη Motor Valley της κεντροβόρειας Ιταλίας – στη γειτονιά των Ducati, Moto Morini, Ferrari και Lamborghini – ανακοινώνει πως θα βγάλει στην παραγωγή την πρώτη V5 superbike δρόμου.

mondialmoto v5 superbike 1

Ο δικής της κατασκευής κινητήρας 1,000 cc χαρακτηρίζεται από μια γεωμετρία που μοιάζει πολύ με αυτή του RCV, βάζοντας τις δύο σειρές τριών μπροστά και δύο πίσω κυλίνδρων σε περιεχόμενη γωνία 75.5 μοιρών. Η τεχνολογία της ακολουθεί την πεπατημένη των κορυφαίων μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, με 2ΕΕΚ, βαλβίδες και μπιέλες τιτανίου, αυλούς εισαγωγής 50 χιλιοστών με μεταβλητό μήκος, εξατάχυτο κιβώτιο κασέτα και μονόδρομο συμπλέκτη.

Δε γίνεται λόγος ακόμη για ακριβή απόδοση, παρά μόνο μια αναφορά στο προωθητικό βίντεο για 200 ίππους και πως ο κινητήρας έχει ανώτατο όριο περιστροφής τις 13,750 σ.α.λ. και σχέση συμπίεσης 13.5:1.

Θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις, V5R και V5S, οι οποίες διαφέρουν κυρίως στο πλαίσιο και τους τροχούς. Η μεν R θα φορά ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο με ενσωματωμένο το φιλτροκούτι, καθώς και υποπλαίσιο και ζάντες από το ίδιο πανάλαφρο υλικό. Η έκδοση S, από την άλλη, αλλάζει τα ανθρακονημάτινα μέρη με αλουμινένια.

mondialmoto v5 superbike 3

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι κοινός, με αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo monobloc, ανθρακονημάτινα κουστούμια, εξατμίσεις τιτανίου και όλα τα βασικά ηλεκτρονικά συστήματα που περιλαμβάνουν traction control, quickshifter, τηλεμετρία, lap timer, ABS, keyless εκκίνηση (χωρίς κλειδί), GPS με πρόγραμμα πλοήγησης και επιλογή “find my bike” που εντοπίζει τη μοτοσυκλέτα μέσω του στίγματος του GPS (αν ξέχασες που πάρκαρες ή για να βρεθεί αν κλαπεί).

Σύμφωνα με τη MondialMoto, V5R και S αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στο σαλόνι του Μιλάνου (EICMA) το 2019, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες να βγουν από τη γραμμή παραγωγής της το 2020.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση περίπου 2.5 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκεται στη φάση κατασκευής δύο πρωτοτύπων. Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προπαραγγείλλουν τη δική τους έναντι μιας γενναίας προκαταβολής.

Συγκεκριμένα, η V5S θα κοστίζει €27,995 απαιτώντας προκαταβολή €10,000 για την κράτηση μιας, ενώ η V5R με τα ανθρακονήματα πάει στα €35,995 με προκαταβολή €15,000.

Σπεύσατε στην ιστοσελίδα της για τα περαιτέρω

mondialmoto v5 superbike 6

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 13:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon