.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 14:50

EICMA 2017 – Askoll eS 2018

 

Ελαφρύ και ηλεκτρικό, σε τρεις εκδόσεις

 

Η Askoll είναι μια εταιρία την οποία και δεν γνωρίζαμε. Στην EICMA παρουσίασε τη δική της ηλεκτροκίνητη πρόταση που ακούει στο όνομα eS, είναι κατασκευασμένη 100% στην Ιταλία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία και θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του eS συγκαταλέγεται και το χαμηλό σχετικά βάρος που ξεκινά από τα 72 κιλά για τη βασική έκδοση και φτάνει έως και τα 86 για την πιο ισχυρή eS3. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το eS1  είναι το βασικό μοντέλο της σειράς. Το μοτέρ του αποδίδει 1,5 KW (2 ίπποι) και η αυτονομία που τοy προσφέρει η μπαταρία ιόντων λιθίου, βάρους 8 κιλών και χωρητικότητας 1.050 Wh , ανέρχεται σε 50 περίπου χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 45 χλμ./ώρα.

Το eS2  αποτελεί το ενδιάμεσο μοντέλο. Φέρει δύο μπαταρίες ίδιες με εκείνη που χρησιμοποιεί το eS1 αλλά και πιο ισχυρό μοτέρ απόδοσης 3KW (4 ίπποι), προσφέροντας έτσι σαφώς καλύτερες επιδόσεις, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ.ώρα. και την αυτονομία να πλησιάζει τα 80 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση είναι η eS3. Φέρει ακόμη μεγαλύτερες μπαταρίες, το ίδιο μοτέρ των 3KW αλλά η τελική του ανέρχεται στα 70 χλμ.ώρα ενώ η αυτονομία του μπορεί να φτάσει και τα 96 χλμ. με τις μπαταρίες να έχουν χωρητικότητα 2.800 Wh.

Τις μπαταρίες μπορείτε να τις φορτίσετε πάνω στο scooter ή να τις αφαιρέσετε και να τις φορτίσετε εντός της οικίας σας με την φόρτιση να παίρνει περίπου 3,5 ώρες για κάθε κιλοβατώρα, όση είναι περίπου και η χωρητικότητα της κάθε μπαταρίας.

Οι τροχοί είναι και στις τρεις περιπτώσεις 16 ιντσών και η πέδηση πραγματοποιείται από ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που ενεργοποιείται όταν κλείνετε το γκάζι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 09:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon