.
Κατηγορία CFMOTO
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 10:35

CFMOTO 500SR / 675SR / 150 SC - Ετοιμάζει τρικύλινδρη και τετρακύλινδρη (!) supersport

Θα μας τρελάνουν τελείως αυτοί οι Κινέζοι!

Η CFMOTO βρίσκεται σε τροχιά… εκτόξευσης, όχι απλά απογείωσης, παρουσιάζοντας το δυναμικό μιας μεγάλης εταιρείας μοτοσυκλετών, ακριβώς όπως οι… παλιές μάρκες, οι «ορθόδοξες», που θα έλεγαν μερικοί. Η CFMOTO έχει ήδη οικοδομήσει μια πλούσια γκάμα μοτοσυκλετών, έχει αξιοσημείωτη αγωνιστική παρουσία και έχει κατανοήσει την σημασία μεγάλων εκδηλώσεων, ανοικτών προς το κοινό, για την δημόσια εικόνα μιας μάρκας –οι τελευταίες είναι μια πρακτική που εφαρμόζουν όλο και περισσότερες μάρκες, τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, η CFMOTO πραγματοποίησε την «CFMOTO Day» στην Κίνα, στην πίστα Zhuzhou, στην οποία έδωσαν το παρόν σχεδόν 1.500 θεατές και φίλοι της μάρκας. Η εκδήλωση τα είχε όλα: Μουσική, οδήγηση, εμπειρίες εκτός δρόμου, δραστηριότητες σε εξομοιωτές και πολλά άλλα, όμως είχε και το κομμάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα: Την παρουσίαση 3 νέων μοντέλων της CFMOTO, τα 150SC, 500SR και 675SR.

Από αυτά, το 150SC είναι ένα νέο scooter στα 150 κυβικά, αστικού προσανατολισμού, το οποίο εγκαινιάζει και την σειρά SC της μάρκας. Η CFMOTO κάνει λόγο για ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ωστόσο το πρωτότυπο μοντέλο είναι βαριά καμουφλαρισμένο –κρύβοντας την μορφή του και παραπέμποντας μας σε αναμονή, για να δούμε πως θα είναι εντέλει.

Η CFMOTO παρουσίασε επίσης, δύο νέες supersport μοτοσυκλέτες, με τρικύλινδρο αλλά και τετρακύλινδρο εν σειρά (!!) κινητήρα –πάνω που είχαμε απελπιστεί, τα προηγούμενα χρόνια, για δες πως αλλάζουν οι καιροί! Αρχής γενομένης από το 500SR (το γαλάζιο, στις εικόνες), φέρει τετρακύλινδρο εν σειρά μοτέρ 500 κυβικών, το οποίο η CFMOTO δηλώνει ότι ανέπτυσσε μυστικά, τα προηγούμενα 3 χρόνια, και το οποίο φέρει εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το 500SR θα μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα, τελικής, όπως διατείνεται η εταιρεία.

Τώρα, το 675SR (το κόκκινο των φωτογραφιών) είναι μια άλλη υπόθεση και πολλοί θα θυμηθούν –δικαίως- το Daytona της Triumph, μιας και ο κινητήρας εδώ είναι τρικύλινδρος εν σειρά! Η CFMOTO ισχυρίζεται ότι η ισχύς του ξεπερνά τους 100 ίππους και τα 10,2 Kgm ροπής, ενώ η 675SR θα φέρει κορυφαία περιφερειακά  και top-notch σχεδίαση, σε μια μοτοσυκλέτα που θα τοποθετηθεί ίσως ως η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, μέχρι νεοτέρας.

Η CFMOTO δεν αποκαλύπτει ακόμα, που και πότε θα παρουσιαστούν τα μοντέλα, αλλά και το ποιες αγορές αφορούν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 15:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon