.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:57

EICMA 2022 – CFMOTO 700CL-X Adventure 2023

Το τρίτο μέλος της οικογένειας 700CL-X παρουσιάστηκε στο Μιλάνο και συνιστά τη scrambler μετάλλαξη της γνωστής βάσης.

Μπορεί να ονομάζεται adventure, μα στην ουσία είναι περισσότερο μια scrambler παραλλαγή παρά μια ψηλή μοτοσυκλέτα περιπέτειας. Όπως άλλωστε λέει η ίδια η CFMOTO στην παγκόσμια ιστοσελίδα της, η νέα μοτοσυκλέτα είναι μια “νεο-ρετρό με ελαφριά (mild) ικανότητα εκτός δρόμου”.

Η έκδοση adventure χτίζεται πάνω στη βάση του Heritage μοντέλου, δηλαδή αυτό με τον τροχό 18 ιντσών μπροστά, σε αντίθεση με τον 17άρη του Sport.

CFMOTO 700CL X ADVENTURE Studio 45Left Aurora Blue

Οι διαφορές στην τεχνική βάση του Heritage είναι λιγοστές, με την ίδια ακριβώς απόδοση από τον κινητήρα (69 hp/8,500 rpm, 6.2 kgm/6,500 rpm), αλλά και μια διαφορετική χαρτογράφηση Off-Road δίπλα στη Street, προφανώς σχεδιασμένη για ομαλότερη απόκριση και παροχή ισχύος που θα ταιριάζει καλύτερα στο χώμα.

Έχουμε τις ίδιες ακριβώς αναρτήσεις, με ανεστραμμένο πιρούνι KYB 41 mm και αμορτισέρ σε διάταξη cantilever της ίδιας εταιρείας, με πανομοιότυπες διαδρομές 150 mm μπρος και πίσω, αλλά και το ίδιο εύρος ρυθμίσεων με το Heritage: πλήρεις ρυθμίσεις για το πιρούνι, προφόρτιση και επαναφορά για το αμορτισέρ.

CFMOTO 700CL X ADVENTURE Studio Detail 1

Η θέση οδήγησης είναι λίγο διαφορετική, καθώς η νέα σέλα του Adventure σηκώνει τη θέση κατά 30 mm, στα 830, ενώ και το τιμόνι είναι ψηλότερο, για την ακρίβεια 300 mm πιο ψηλό και 15 mm πιο κοντά στον αναβάτη, προφανώς για να βολέψει στην όρθια οδήγηση.

Η συνέχεια ανήκει στον εξοπλισμό, όπου το 700 CL-X Adventure έχει κάμποσα επιπλέον στοιχεία: ανεμοθώρακας, ψηλό φτερό μπροστά, μια προέκταση πίσω από τη σέλα που παίζει τον ρόλο πολύ μικρής σχάρας, πλαϊνές βάσεις για βαλίτσες ενσωματωμένες στην ουρά και φυσικά ένα νέο αφιερωμένο χρώμα, το Aurora Blue.

CFMOTO 700CL X ADVENTURE Studio Right Aurora Blue

Τέλος, οι ακτινωτές ζάντες του Adventure έχουν τις ίδιες διαστάσεις με του Heritage (3.5x18 μπροστά, 5.5x17 πίσω), ντύνονται όμως με τα εκλεκτά λάστιχα Pirelli Scorpion Rally STR με μια διάσταση πιο στενό πίσω, 170/60-17.

Οι διαφορές της έκδοσης 700CL-X Adventure έχουν μικρή επίπτωση και στη ζυγαριά, καθώς η ένδειξη με όλα τα υγρά πλήρη δείχνει 204, δηλαδή 8 περισσότερα από αυτά του Heritage – αλλά και ένα λιγότερο από το Sport.

Προς το παρόν δεν έχουμε καμιά πληροφορία για χρόνο άφιξης στην Ελλάδα και τιμή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon