.
Κατηγορία BMW
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 06:33

BMW S 1000RR 2012 – Πολλές αλλαγές!

 

Η επίθεση συνεχίζεται

 

 


Δύο χρόνια πριν, η BMW τάραξε τα νερά με την παρουσίαση του δυνατότερου superbike παραγωγής, S 1000RR. Με την άνοδο του γιέν και την σταθερότητα των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών, το S 1000RR βρήκε σύντομα ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό και αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές. Ωστόσο, η BMW ανανεώνει το superbike της για το 2012, κι ενώ η μοτοσυκλέτα δείχνει εμφανισιακά ίδια, έχει υποστεί πολλές αλλαγές.

Αλλαγές σε πλαίσιο και κινητήρα

Έχοντας μία από τις δυνατότερες και ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία, η BMW δεν πείραξε τίποτα σε βάρος και ιπποδύναμη, αλλά επικεντρώθηκε στις αναρτήσεις, το πλαίσιο και στα ηλεκτρονικά για την νέα χρονιά.
Όσον αφορά στο πλαίσιο, η σημαντικότερη αλλαγή που έχει δεχθεί συναντάται στην γωνία κάστερ, στο ofsset, και στο μήκος της μπότας του μπροστινού συστήματος, στο ύψος τοποθέτησης του άξονα του ψαλιδιού. Οι αναρτήσεις διαθέτουν νέες εσωτερικές ρυθμίσεις ώστε να συνεργάζονται με τις αλλαγές στο πλαίσιο ενώ νέα είναι και τα ελατήρια για ευρύτερο εύρος απόδοσης. Επίσης, τοποθετήθηκε νέο αμορτισέρ τιμονιού, μηχανικά ρυθμιζόμενο σε πάνω από δέκα θέσεις.
Στον κινητήρα, η BMW προχώρησε σε λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές που αφορούν στην κοντύτερη 2η σχέση του κιβωτίου για αμεσότητα στην επιτάχυνση.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην εισαγωγή του αέρα και βελτιώθηκε η καμπύλη της απόδοσης για ευχρηστία στην οδήγηση.

Καλύτερο και στην πίστα

Για την γρήγορη οδήγηση άλλαξε και η σχεδίαση των οργάνων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τώρα και ενδείξεις για καλύτερο χρόνο και ένδειξη για υψηλή ταχύτητα, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί η ένδειξη fault για τα φώτα, σε περίπτωση που αυτά έχουν αφαιρεθεί για χρήση σε πίστα.
Βελτιώθηκαν και τα ηλεκτρονικά ενώ συγκεκριμένα τοποθετήθηκε τρίτη επιλογή στην χαρτογράφιση, για βροχή, sport, αλλά και race για πίστα και slick ελαστικά. Βελτιώθηκε η αμεσότητα του γκαζιού ώστε να παραμένει φιλικό σε βροχερές συνθήκες και ακαριαίο όπου απαιτείται, όπως η πίστα. Ταυτόχρονα, το race ABS και το Dynamic Traction Control συνεργάζονται καλύτερα σε συνθήκες πίστας για μέγιστη απόδοση.

Με τον καταλύτη να έχει μεταφερθεί σε νέο σημείο, ώστε να μην απαιτεί κάλυμμα, η μοτοσυκλέτα έχει νέας σχεδίασης ουρά, πιο στενή, νέα πλαϊνά στα fering, όπως και νέα εισαγωγή αέρα.
Παράγεται σε νέους χρωματισμούς με το μπλε, μαύρο, λευκό – μπλε και την είσοδο του νέου πανέμορφου λευκού-κόκκινο-μαύρο, να συμπληρώνουν την γκάμα.

Στατικές φωτογραφίες


Οδηγικές φωτογραφίες


Φωτογραφίες λεπτομερειών


Φωτογραφίες special parts


Φωτογραφίες ξυλότυπου


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW C 600 / C 650 GT - Νέα scooter! BMW S 1000RR 2012 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon